Başkan Akça, “Bu memlekette rekolte belirleyen tek kurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü başkanlığında Ziraat Odaları, İhracatçı Birlikleri ve diğer paydaşlar tarafından oluşturulan komisyondur.” Diye konuştu.

“BU VERİLERİ NEREDEN ALDINIZ?”

 TÜİK, Devletin kuruluşu olmasına rağmen iki senedir üstüne elzem olmayan işlere karışmaya başladı diyen Başkan Akça, “Ben buna geçen sene de tepki gösterdim aynı şekilde bu sene de tepki gösteriyorum.  TÜİK bir takım veriler diyor. Bu verileri nerden aldın? Fındığın rekoltesini nereden belirledin? Fındığın bundan sonra başına gelebilecek bir sürü hadise var. Bunları nerden öngördünüz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“MANİPÜLASYONA FIRSAT VERMEYE GEREK YOK”

 Başkan Akça, “Devletin belirlemiş olduğu rekolte,  15 Temmuz ile 31 Temmuz arasında oluşturulan komisyon tarafından belirlenen rekoltedir. Hiç kimse önceden rekolte tahmini yapıp da bu düşükte olabilir yüksekte olabilir hiç fark etmez. Hiç kimseyi töhmet altında bırakacak veya manipülasyona fırsat vermek durumunda değil. TÜİK’in yapmış olduğu bu açıklamayı da kınıyorum.” Şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim