Ordu Büyükşehir Belediyesi encümen salonunda gerçekleştirilen buluşmada vatandaşların sorun ve önerilerini dinleyen Başkan Yılmaz, “Yeni bir uygulamaya giderek iş ve istihdam için başvuranları İŞKUR’a yönlendiriyoruz. Bu çerçevede talepte bulunan yaklaşık 300’ün üzerindeki vatandaşımızın 200’e yakınının talebinin iş olduğunu gördük” dedi.

Başkan Yılmaz, “İş Talebi Olanları İşkur’a Yönlendirdik”

Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan ile ilgili Daire Başkanlarının da katıldığı halk gününün sonunda konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, “Düzenlemiş olduğumuz halk gününde format değişikliğine gittik. Görevli arkadaşlarımız, bizlerle görüşme talebi iş ve istihdama yönelik olan vatandaşlarımızı, kayıtlarını almak suretiyle doğrudan İŞKUR’a yönlendirdi” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 300 Kişi Başvurdu

Kendilerine bu çerçevede yaklaşık 300’ün üzerinde kişinin başvurduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bu sayının 200’e yakınının iş talebi olduğunu gördük ve bu vatandaşlarımızı İŞKUR’a yönlendirdik. Kalan kişilerin ise saat 11.00’den itibaren basına ve kamuoyuna açık bir şekilde ilgili daire başkanlarımızla birlikte talep ve önerilerini dinledik. Gelen taleplere çözüm sunmak için gerekli çalışmalarımızı yapacağımızı söyledik” diye konuştu.

“Yoğun Bir Talep Var”

Halkın sorunlarının çözümü konusunda Büyükşehir Belediyesini güvenilir bulduğu için halk gününe yoğun bir talep olduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Ramazan ayı olması sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza devletin farklı kurumlarının da yardım yapıp yapmadığını araştırarak yardımcı olacağız. Vatandaşlarımızın isteklerini öncelikle ilgili birimlerimiz üzerinden bizlere sunmalarını istiyoruz çünkü gelen taleplerin birçoğunun birimlerimizde muhatapları bulunuyor ve gerekli yardım yapılıyor” ifadelerini kullandı.    ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim