Başkan Güler, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Programda iki önemli kararı kamuoyu ile paylaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun coğrafi ve nüfus yönünden üç önemli havzaya sahip olduğunu, özellikle sahil kesiminde bulunan Ünye ve Fatsa’nın ekonomik, sosyal, nüfus ve yüksek kesimlerdeki ilçelere olan yakınlık avantajlarından yararlanacaklarını belirtti.

Ünye ve Fatsa’nın son dönemde ekonomik ve sosyal yönden güçlendiği gibi nüfus potansiyeli ve yüksek kesimlerdeki ilçelere yakınlık açısından oldukça avantajlı ve stratejik konumda bulunan ilçeler olduğunu vurgulayan Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresini Fatsa’ya, İtfaiye Daire Başkanlığını da Ünye’ye taşıyoruz. Bu şekilde Ordu’yu daha verimli bir şekilde yönetelim istiyoruz. Sadece Altınordu’da değil birimleri aynı zamanda diğer ilçelere de yayarak geniş bir faaliyeti birlikte yapalım istiyoruz. Diğer birimleri de ilgili ilçelerde zaman zaman ağırlıklarına ve fonksiyonlarına göre yaymak istiyoruz. Böylece Ordu hem verimli hem de yaygın bir şekilde yönetilsin istiyoruz. Zaten büyükşehir demek ilçeleri yönetmek değildir. Aynı zamanda da diğer ilçelere ağırlıkları taksim ederek bunu yapmak istiyoruz”

“ORDU’YU DAHA VERİMLİ YÖNETECEĞİZ”

Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Güzel Ordu’muzu daha da güzelleştirmek için mayıs ayı meclis toplantımızı gerçekleştirerek güzel sonuçlar aldık. Teşkilat şemamızı düzenleyerek daha verimli hale getirdik. İnşallah bundan sonrasında daha güzel çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. Ordu’yu daha verimli bir şekilde yönetelim istiyoruz” dedi.

“KALKINMA PROJELERİNE HIZ VERECEĞİZ”

Gelecek dönemde yapılacak çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Önümüzdeki dönem kalkınma projelerine ağırlık vereceğiz. Ekonomimizin daha parlak, sosyal projelerimiz ile daha güzel bir Ordu’ya ulaşmayı temenni ediyorum. Yemeğimize teşrif eden bütün misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim