“Konuya bir ilçe başkanı olarak kayıtsız kalamam” diyen Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi de tepki gösterdi. Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’na seslenen Başkan Sipahi, “kalp krizinin ardından beyinde tahribat oluşan ve psikolojisi bozulan hasta ile ilgili ihmali olduğu iddia edilen sağlık çalışanlarına gereğini yapın” dedi.

Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi Gülyalı İlçesi Aile Sağlık Ocağı yakınında kalp krizi geçiren bir hasta ile ilgili yaşanan sağlık skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Konuya bir ilçe başkanı olarak kayıtsız kalamam diyen Sipahi yetkilileri sağlık ocağında kendi bildiğini okuduğu iddia edilen birkaç sağlık çalışanına gereğini yapılması için yetkilileri özellikle de Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’nu göreve davet etti.

Ordu’nun Gülyalı İlçesi Gülistan Mahallesi’nde 18 Eylül 2020 Cuma günü 66 yaşındaki Telat Çınar’ın kalp krizi ile sonuçlanan sağlık skandalı gündemini koruyor. Yaşanan sağlık skandalı ile ilgili bilgi veren Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi, “İddialara göre, Telat Çınar adlı vatandaşımız Gülyalı İlçesi Aile Sağlık Ocağı’na 50 metre mesafede fenalaşarak yere yığılmış çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar tarafından durumu sağlık ocağına bildirilmiş. Ancak aradan yarım saat geçmesine rağmen çok kısa mesafede olan yere kimse gelmeyince yine vatandaşlar tarafından kalp krizi belirtileri veren Telat Çınar adlı vatandaş bir battaniyeye sarılarak sağlık ocağına götürülmüş. Burada da kalp krizi geçirdiği anlaşılan Telat Çınar’a yeterli müdahale yapılmadığı ileri sürülürken hasta bu kez 112 Acil Servisi aranarak, Ordu-Giresun Havalimanı’nda bulunan ambulans ile Ordu Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Uzun süre müdahale edilmediği için beyne oksijen gitmemesi sonucu beyinde tahribat oluşan ve psikolojisi bozulan Telat Çınar, yoğun bakımda gerçekleştirilen 1 haftalık tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaşanan bu olayın ardından ihmali bulunduğu iddia edilen Gülyalı Aile Sağlık Ocağı sağlık personeline tepki gösteren Telat Çınar’ın yakınları, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi de günlerdir kamuoyu ve kamu vicdanını rahatsız ettiğini ileri sürdüğü Gülyalı İlçesi Aile Sağlık Ocağı’nda yaşanan sağlık skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Abdullah Sipahi açıklamasında, “Sağlık ocağında yaşanan bu en son olay bardağı taşıran son damla olmuştur. Sağlık merkezine 50 metre mesafede yaşanan bu olay vicdanları yaralamıştır.  Benimde bir ilçe başkanı olarak buna kayıtsız kalmam mümkün değildi. Defalarca uyarmamıza, ikaz etmemize rağmen sağlık ocağında bazı sağlık çalışanlar hala bildiklerini okumakta ısrar ediyor. Son yaşanan olay da buna acı bir örnek olmuştur. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için bu olaydan sorumlu sağlık çalışanları hakkında yetkililerin özellikle de Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun gereğini yapmasını istiyoruz.” Dedi.  *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim