Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi, Gülyalı Balıkçı Barınağı üzerinden CHP’nin kamuoyunda yalan algı oluşturduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan balıkçı esnafımızın talebi doğrultusunda Gülyalı Balıkçı Barınağının kullanım hakkını Gülyalı Belediyesine devredilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararını yürürlükten kaldırmıştır.” Dedi.

İki günden beri kamuoyunda yanlış algı oluşturulduğunu da ifade eden Başkan Sipahi, “ Gülyalı Balıkçı Barınağı işletme hakkının Su Ürünleri Kooperatifine devredilmesiyle ilgili olarak 21 Eylül 2020 tarihinde ortak bir Yönetim Kurulu karar alınmıştı. 22 Eylül 2020 tarihinde de Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne resmi başvuru yapılmıştı. Bu kapsamda gerekli incelemeler ve değerlendirmeler yapılmış ve balıkçı barınağı esnafımızın talepleri doğrultusunda karar alınmıştır.” Diye konuştu.

GÜLYALI BALIKÇI BARINAĞI ESNAFI MEMNUN VE CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYOR…

Balıkçı esnafımız alınan bu karardan memnun diyen Başkan Sipahi, “Kamuoyunda bu algıyı oluşturan siyasi irade neden bu konunun muhatabı olan balıkçı esnafımızı yok sayıyorlar? Verdikleri seçim vaatlerinin arkasında neden durmuyorlar? Sayın Ulaş Tepe seçim öncesi balıkçı esnafına verdiğin;  “Buranın işletme hakkı size yakışır ve seçilirsem işletme hakkını size devredeceğim” sözünü yerine getir. Seçimde kendisine destek veren, vaatlerine kanan balıkçı esnafını maalesef unutmuştur. Alınan bu karardan balıkçı esnafımız memnuniyetlerini ifade etmek için bize gelip Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmişlerdir. Konunun muhatabı olan balıkçı esnafımız halinden memnun iken CHP milletvekilleri Sayın Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel’e ne oluyor?” Diye konuştu.

YAYGARA YAPIYORLAR…

Başkan Sipahi, Ayrıca tek CHP belediyesi var ve çalıştırılmıyor diye ortalıkta yalan yanlış bilgiler var. Mağduriyet edebiyatı yaparak, yaygara yapıyorlar.  AK Parti olarak bizler Gülyalı Belediyesinin ilçemiz adına yaptığı bütün olumlu çalışmalara destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Karşı çıktığımız iki karar var. Bu iki kararda arsa satışıyla ilgilidir.” Şeklinde konuştu.

İNAN SAĞLAM: “BAŞKAN TEPE SÖZÜNÜ TUTMADI”

Gülyalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı İnan Sağlam, 2019 yerel seçimine girmeden önce Ulaş Tepe, Gülyalı Balıkçı Barınağını ziyaret ederek balıkçı barınağının işletmesinden feragat edeceğinin sözünü bize vermişti dedi.

Sağlam, “2019 yerel seçimine girmeden önce Ulaş Tepe Gülyalı Balıkçı Barınağını ziyaret ederek yapılan toplantıda her şeyin iyi olacağını ve balıkçı esnafıyla ortak istişare yapacağını söyledi. Ayrıca,  balıkçı barınağının işletmesinden de feragat edeceğinin sözünü verdi. Ulaş Tepe başkan oldu ve teşekkür için barınağa geldiğinde bu sözünü hatırlattık ama işletme hakkını vermeyeceğini söyleyerek bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz de bu işletmenin hak sahibinin bizler olduğunu söyledik. Bu kapsamda Tarım ve Orman Müdürlüğünden işletmenin hakkının bize verilmesini talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından talebimiz uygun görüldü.” Dedi.

KİMSE BALIKÇI BARINAĞI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN…

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, bize barınağa bungalov ev, balık lokantaları ve baraka yapacağını ve bunların bir kısmının satışa sunulacağını, bir kısmında balıkçıya tahsis edileceğini söylediğini ifade eden Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de bu projenin bu şekilde olmaması gerektiğini söyledik. Çünkü sürdürülebilir balıkçılık yapmamız için önce barınağın ağzının çok sığ olduğu için teknelerin denize gidemediğini ve bu nedenle kum tutucu mendirek yapılmasını istedik. Bunu maliyetten dolayı yapamayacağını söyledi. Zaten balıkçı barınağı için proje vardı. Merak edenler araştırsın. Kimse balıkçı barınağı üzerinden siyaset yapmasın. Bu da bir kurum var. Biz kurum olarak gereken cevabı veririz.”  Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim