Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulamaya koyulan ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ kapsamında üreticiler bahçe bakımında bilinçlendirme devam ediyor.

Son olarak Perşembe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Perşembe Ziraat Odası Başkanlığı ortaklığında İmeçli Mahallesinde örnek bahçede budama çalışması yapıldı.

Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, bu projeyle birlikte fındıkta doğru bildiğimiz yanlışları düzeltiyoruz dedi.

Başkan Soydan, “Biz Ordu Valiliği öncülüğünde Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odalarımızla birlikte budama timleri oluşturduk. Geçen yıldan itibaren bu budama timleri sahada yani fındık bahçelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sene de fındık hasadı sonrası budama timleri bahçelere girdi. Burada amacımız fındıkta verim ve kaliteyi artırmak. Çünkü bahçelerimizde bir verim düşüklüğü vardı. Bununla beraber iki yıldır süren bu çalışmanın karşılığını alıyoruz.” Diye konuştu.

ÇALIŞMALAR VERİMİ ARTIRDI…

Budama, gübreleme, ilaçlama ve özellikle dal kesme konusunda yapılan çalışmalar verimi artırdı diyen Başkan Soydan, “ Onun için bütün ilçemizin her köşesinde çalışmalar sürüyor. Üreticilerimizin de talebi fazla.” Şeklinde konuştu.

DAL KESME VE BUDAMA HASSAS BİR KONU…

Başkan Soydan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Fındıkta doğru bildiğimiz yanlışlar var. Bunları da teknik ekibin bahçelerde yaptığı çalışma ile ortadan kaldırıyoruz. Dal kesme ve budama bahçeler için çok önemli ve hassas bir konu. Fiyatların Devletimizin tarafından açıklanarak iyi bir seviyeye gelmesi de üreticilerimizin bu konuda ayrıca hassasiyetini artırıyor.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim