Başkan Tomakin mesajında, 15 Temmuz 2016 yılında kendi heva ve hevesi için gözünü kırpmadan vatanını ve milletini dış güçlere satan Fettullah Gülen’in kalkıştığı darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizi Sokaklara Davet Ediyorum “ tarihi çağrısı, aziz milletimizin her bir ferdi demokrasiyi, milli iradeyi sahiplenerek dünyada eşine rastlamayan bir örneklikle vatandaşlarımızın hepsi meydanlara, hava limanlarına doldu, doluştu. Ama bir fark vardı? Bizim milletimiz tankların F-16’lardan, F-14’lerden kaçmadı, helikopterlerin o mermilerine karşı göğsünü siper etti dedi.

Başkan Tomakin mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“FETÖ, tüm terör örgütlerinin ortağı uluslararası bir örgütün darbe girişimini püskürttük. O gece, vatanı için, dini Mübin için, gözünü kırpmadan bir gonca gül gibi şehitlik makamına yükselmiş, kimi o gece ben sana bu aziz vatanı yar etmeyeceğim diyerek yaralanmış ve gazilik makamına yükselmiş, kimi tanklara kimi uçaklara meydan okuyarak, vatanımızı FETÖ denen haine teslim etmemiş ve 15 Temmuz gecesi milletimizin zaferi ile sonuçlanmıştır.

Bu hain darbe girişimi öyle planlı ve programlı yapılmıştır ki, şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle milletimiz kandırılmış. Adeta Hasan Sabbah, Haşhaşiler gibi ağını örerek hedefine varmak için her yolu mübah saymış bir örgüt yapısının güya kendini din adamı kisvesi ile pazarlayan satılmış hain FETÖ ‘nün darbe girişimi nesilden nesile anlatılacak hainliklerle doludur. Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, “Bu millet alnı öpülesi bir millettir.” Hani şair diyor ya; “Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan” diye Elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı. Şairin siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın dediği; benim milletim göğsünü siper etti ve bu hayasızca akını püskürttü. Çünkü onun istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim