Başkan Tomakin, İsrail, yıllardır sistematik bir şekilde sürdürdüğü zulümlerine yenilerini ekleyerek, ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa’ya ve çevresindeki Müslüman halka sivil, çocuk demeden zalimce saldırmaya devam etmektedir. Sivil Filistin halkına karşı silahlı askerlerle saldıran, çocukları öldüren, yüzyıllardır oturdukları evlerinden çıkartmaya çalışarak işgaline devam eden İsrail, bir devlet olmaktan uzak hareketler sergilemektedir dedi.

ZALİMCE TAVIRLARA SON VERMELİDİR…

İsrail’in terör saldırılarına, masum çocukları katletmesine dünya üç maymunu oynamaktadır diyen Başkan Tomakin, “Saldırgan İsrail’in de taraf olduğu birçok Uluslararası Sözleşmeye aykırı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, BM kararları, sivilleri korumayı taahhüt eden Cenevre Sözleşmesi, insancıl hukuk ve diğer tüm evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan bu hukuk tanımaz, zalimce tavırlara son verilmelidir.” Diye konuştu.

KUDÜS’Ü ZALİMLERE KARŞI KORUMALIYIZ…

Başkan Tomakin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İsrail’in, Filistinli kardeşlerimize yönelik terör saldırılarında insanı en çok acıtan tarafının, ayyuka çıkan zulüm ve zalimlikler karşısında müslüman dünyanın sessiz kalmasıdır.  İsrail Terör devletine sen zalimsin, sen haksızsın, sen çocukları katlediyorsun diye tek gür seda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmektedir.”

BİR SABAH GELECEK KARDAN AYDINLIK

Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, mukaddes mekanda sivil halkı ve çocukları öldüren işgalci İsrail, tüm saldırılarını derhal sonlandırmalı ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde gerekli yaptırımlara tabi tutulmalı diyen Tomakin, “Filistin halkının hakları korunmalıdır. Tüm dünyayı artık kınama mesajlarından öte adım atmaya ve bu zalimliğe dur demeye davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim