Başkan Tomakin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ”insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek sağlıkta büyük devrimler yaptı diye konuştu.

2002 yılından önce hastalarımız karga tulumba hastaneye yetiştirilmeye çalışılırdı…

Başkan Tomakin, 2002 yılından önce hastalarımız karga tulumba araç arkalarında hastaneye yetiştirilmeye çalışılırdı. O zihniyet hiç değişmedi. Daha dün fuar alanından kalma çadırı sahra hastane yaptık dediler, içine de boş bir yatak atarak milletin sağlığı ile alay ettiler. Zihniyet aynı, o zamanlar Avrupa’da çalışan işçilerimiz bizim halimize acırlar, Avrupa’ da hastalar helikopter ambulansla taşınıyor hikayeleri anlatırlardı. İşte şimdi bizde böyleyiz uçak, helikopter ambulanslarımızla hastalarımıza hizmet veriyoruz. Avrupalı şimdi bizim sağlıkta ki yaptığımız modernleşme ve iyileştirmelere gıpta ile bakıyor.  2002 de nasıl bir sağlık sistemimiz vardı. Şimdi nasıl bir sağlık sistemimiz var.” Diye konuştu.

ÇEVRE İLLERDEN ORDU’YA HASTA GELECEK…

Rabbim kimseyi ağır hastalıkla imtihan etmesin, şifa bulmak içinde elimizden geleni yapacağız diyen Başkan Tomakin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Kanser hastalarımız için özellikli bir tetkik olan PET/CT çekimi için çevre illere gitmekten kurtulacağının müjdesini vermiştik. Cihaz sayesinde, Giresun ve Tokat ilimizden de hastalarımız Ordu ilinde tedavi olacaklar. Cihazımız Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başladı. Günlük 15 hastaya hizmet verebilecek kapasiteye sahip PET/CT Ünitesi iki teknisyen, iki sekreter, bir sağlık fizikçisi ve üç uzman doktor kadrosu ile hizmet verecek.”

hastalarımıza acil şifalar diliyorum...

Başkan Tomakin,  son olarak şunları söyledi: “(PET-CT)  cihazı birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan önemli teknolojik tıbbi görüntüleme yöntemidir. PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılır.  Kanserli dokuların belirlenmesi, tedavi planlaması ve sürecin değerlendirilmesi için kanserle savaşta başarıyı artıran bir yöntem olan PET/CT, pek çok hastanın sağlıklı bir yaşama kavuşmasında en önemli teknolojilerden biri olarak kabul edilir.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim