Dünya’da ve Ülkemizde baş gösteren pandemi nedeniyle zaman zaman eğitime zorunlu olarak ara verildiğini, zaman zaman ise canlı bağlantılarla derslerin yapılabildiğini ifade eden başkan Tomakin, “Saygıdeğer öğretmenlerim ben ve eşim de bir eğitimci olarak eski Türkiye’ye hepimiz şahit olduk. Eski Türkiye’de TV haberlerinde gün geçmiyordu ki, limon satan öğretmen, işportacılık yapan öğretmen haberleri duymayalım. Çünkü bizlerin sosyal ve özlük hakları bizi oraya mecbur bırakıyordu. Şimdi öyle mi? Hamdolsun, öğretmenlerimizin yaşam standartlarını yükselttik. Yüzümüzü yere düşüren haberlere daha muhatap olmuyoruz. Sizlere ne yapsak azdır. Size söz verilen ne varsa yerine getirileceğinden hiç şüpheniz olmasın. Çünkü size değer veren sizleri el üstünde tutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var.” dedi.

EN BÜYÜK SERVETİMİZ DİNAMİK NÜFUSUMUZ…

Başkan Tomakin, Türkiye olarak en büyük değerimiz ve zenginlik kaynağımız sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusumuzdur. Nüfusumuzun nitelikli hale getirilmesi, bilgi ile donatılması AK Parti’nin şaşmaz hedefi olmuştur. Eğitim alanında gerek fiziki ve teknolojik alt yapı, gerek eğitime erişim gerekse de kalite konusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Bütçeden eğitime en fazla payları ayırarak eski barakadan bozma okullar yerine modern ve teknoloji ile donatılmış okullar inşa ettik. Eğitimde fiziki mekanları yenilerken, eğitimin kalitesini de artırarak AB normlarında yavrularımıza eğitim verdik.” Dedi.

KİTAP ALMA ÇİLESİNE SON VERDİK…

2003 yılında başlattığımız ücretsiz ders kitabı projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik diyen Başkan Tomakin, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi çok önemli, zor ve fedakârlık gerektiren bir karar olmuştur. Eğitimin önünde fırsat eşitliğini yok eden tüm engeller temizlendi, temizleniyor. Cumhuriyetin 100. yılında, 50 yaşın altında % 100 okur-yazarlık oranına ulaşmayı, genç nüfusunun tamamı asgari lise eğitimi görmüş ve talep eden herkese yüksek öğretim imkânı temin etmiş bir ülke olmayı hedefliyoruz.”

Başkan Tomakin, son olarak ise şunları söyledi: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” sözünü özümseyerek, 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyor, başta görevi başında şehit edilen öğretmenlerimiz olmak üzere, edebi aleme göç eden öğretmenlerimizi rahmetle minnetle yad ediyor, hayatta olan öğretmenlerimize sağlık sıhhat ve afiyetler niyaz ediyorum.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim