Başkan Tomakin mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri, sevgili çocuklarım.

Kurtuluş Savaşında atalarımız, sizlerin huzur ve güven içinde yaşayabilmesi için canları pahasına savaşarak size bu vatanı armağan etti.

Ardından 101 yıl önce bugün, millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, sizlere aydınlık bir geleceği inşa etmek amacıyla açıldı. 15 Temmuz 2016'da ise bu meclis, sizlerin geleceğini karartmak isteyenlere karşı mücadele ederek Gazi unvanını aldı.

23 Nisan 1929 yılında bu gün, sizlere armağan edildi. Bu yönüyle "Dünya'daki tek Çocuk Bayramı" olarak tarihe geçti.

Bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımız, Tayyip dedeniz öncülüğünde sizlerin geleceği için, sizlere daha müreffeh bir geleceği inşa edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ümmetin umudu olan Tayyip dedeniz, sizler kadar şanslı olamayan, çocukluğunu savaşın ortasında, mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalmış, evlerinden olmuş Dünya'daki tüm mazlum çocuklar için de elinden geleni yapıyor.

Tayyip dedeniz sizler için çok çalışıyor sevgili çocuklar. Sizler gibi evlatlarımızı yetiştirmiş bir öğretmen amcanız olarak söylüyorum. Sizlerin sağlıklı bir ortamda büyümesi için, en iyi şekilde eğitim görmeniz için çok çalışıyor. Bizler çocukluğumuzda sizler kadar şanslı değildik. Sizler çok şanslısınız. "Tayyip dede hiç yorulmuyor musun?" diye soran yavrumuza "sizleri gördükten sonra bana yorulmak olur mu?" diyen, ömrünü sizlere adamış bir dedeniz var. Bizler de onun önderliğinde, sizler için çalışıyoruz. Tüm çabamız ve gayretimiz sizler için, sizlerin geleceği için.

Sevgili çocuklarım, sizler geleceğimizin teminatları, yarınların büyüklerisiniz. Bu vatan sizlerin. Büyük Türkiye hedefimizi sizler devam ettireceksiniz. Kendinizi İslam'a, vatanınıza ve tüm insanlığa hayırlı hizmetler sunacak bireyler olarak yetiştirin. Biz sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler, bizlerden aldığınız bayrağı daha yukarılara taşıyın ki sadece ülkemizde değil, Dünyadaki tüm çocuklar, sizin sayenizde gülsün. Unutmayın ki ülkemizin de ümmetimizin de geleceği sizlersiniz.

Bu vesileyle sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Çocukluğunuzu doya doya yaşamanızı; büyüdüğünüzde ise vatanımız, ümmetimiz ve tüm insanlık için hayırlı amellerde bulunmanızı Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Sizleri seviyor, gözlerinizden öpüyorum."

Editör: TE Bilişim