23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Tören mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 101. yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ediyorum.

Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği en zor dönemde açılan Büyük Millet Meclisimiz, İstiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuştur. 23 Nisan 1920, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk milleti adına Türkiye'nin kuruluşunu ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi 101 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir. 23 Nisan 1920 ruhu, İstiklal azmimiz ve kararlılığımız, zaferlerle dolu tarihimizden aldığımız güç, birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklara olan inancı ve güveninin bir sembolüdür. Ülkemiz, milletimizin yarınları ve umudu olan çocuklarımızın omuzlarında yükselmeye devam edecektir.

"Çocuk dostu Altınordu" şiarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarla, çocuklarımıza yaşanabilir, rekabet eden şehirlerle yarışan marka ve model bir şehir, güçlü ve müreffeh bir ülke bırakabilmek için canla başla çalışıyor, yarınların şehrini inşa ediyoruz. Şehrimiz için geleceğimiz olan çocuklarımız için bu şehirde yapacak daha çok işimiz var. Çocuk gülerse dünya güler inancıyla her alanda çocuklarımıza destek olmaya onların hayat yolculuklarının her aşamasında yanlarında olmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, gücünü medeniyet değerlerimizden alan, aklı hür vicdanı hür irfanı hür nesillerle milletimiz kutlu yürüyüşüne kararlılıkla devam edecektir. Pandemi gölgesinde kutlayacağımız 23 Nisan sevinci ve gururunu yine pandemi tedbirleri hassasiyeti ile gerçekleştireceğimiz etkinliklerle şehrimizde yaşatacağız.

Bu vesileyle, İstiklal savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle saygıyla yad ediyorum.

Umudumuz ve yarınlarımız olan sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Editör: TE Bilişim