Altınordu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’na AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin yanı sıra basın mensupları katıldı.
ŞEHİTLER ANILDI
Meclis Toplantısı İdlib’de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantı gündemi öncesi konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, yapılan çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye’nin İdlib bölgesinde sürdürülen operasyonları değerlendiren Başkan Tören, şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileğinde bulundu. 
BAŞKAN TÖREN: “MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”  
Ülke olarak çok önemli günlerden geçildiğinin altını çizen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Ülkemiz çok önemli günlerde geçiyor. Acı ve hüznü birlikte yaşadığımız bir zaman içerisindeyiz. Vatanımızın, devletimizin, milletimizin bütünlüğünü korumak için sınır ötesinde mücadele eden kahraman Mehmetçiğimizin ve aynı zamanda İdlib’de bu vatan için sonsuza dek ay ve hilal için şehitler tepesinde yerini alan Anadolu evlatlarımızı rahmetle anıyor, çok değerli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi. 
ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Altınordu Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları da değerlendiren Başkan Tören, Altınordu Belediyesi hizmet binası altında inşa edilen ve down sendromlu gençlerin çalışacağı ‘Menekşe Kafe’de çalışmaların sona geldiğini ve en kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi. Şehirde devam eden alt yapı çalışmalarına da değinen Başkan Tören, Düz Mahalle, Şirinevler ve Yeni Sanayi bölgesinde kronikleşen yağmur suyu hatları için yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Tören, Yeni Mahallede bulunan eski sanayi sitesindeki yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için çalışmalara start verdiklerini aktardı. 
ORDU İLİ KÜLTÜR EVİ 
Başkan Tören, “özellikle hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerimizde gerek Belediyemiz gerekse hayırseverlerin katkısı ile Ordu İli Kültür Evi açmak istiyoruz. İlk olarak da Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşına karargâhlık, Gazi Meclise ev sahipliği yapan, yaklaşık 60.000 Ordulunun yaşadığı, aktif olarak 1 vakıf, 16 derneğin bulunduğu Başkent Ankara’da Altındağ Belediye Başkanlığı tarafından Restore edilen, Hamamönü Mevkiindeki Tarihi Ankara Konaklarından bir tanesini bu hizmetimiz için değerlendirmek istiyoruz” dedi
BAŞKAN TÖREN, “CEREN ÖZDEMİR ADI ŞEHRİMİZDE YAŞAYACAK” 
Yapılan konuşmaların ardından Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündemine geçildi. Komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen teklifler oylanarak karara bağlandı. Gündemin 8. Maddesi olarak görüşülen ve Altınordu Belediyesi tarafından yapılacak olan Gündüz Bakım Evi ve Kreş projesine ‘Ceren Özdemir Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’ adının verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Konuya ilişkin açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Belediyemiz eliyle hayata geçireceğimiz Gündüz Bakım Evi ve Kreşi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir’in adını şehrimizde yaşatmak istiyoruz. Toplumsal infial uyandıran ve 82 milyon insanımızı yasa boğan bu olayın Ceren Özdemir adıyla bir toplumsal uyanış, toplumsal farkındalık, toplumsal bilinçlendirme ve bu tür olayların bir kez daha meydana gelmemesi adına bizde kamusal sorumluluk içerisinde hayata geçireceğimiz kreşimize Ceren Özdemir adını vermek istiyor ve oy birliği ile alınan bu karar için meclisimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı görüşlerin dile getirilmesinin ardından sona ererken Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1 Nisan Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı

Editör: TE Bilişim