Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi Başkanlığı arasında uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi.

Protokol töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Pandemi tedbirlerini merkeze alarak eğitimde fırsat eşitliğine destek için 1000 öğrencimize tablet ve 1000 çocuğumuzu bot ile mont vereceğiz” dedi.

DAYANIŞMA KÜLTÜRÜMÜZDE VAR…

Bizim kültürümüzü şekillendiren en önemli hususlardan biri şüphesiz, dayanışma diyen Başkan Tören, “Zira bizim medeniyetimizin özü, sözü insandır ve her ne yaparsak yapalım, insanı, insanımızı merkeze alarak yaparız. Böylesine güzel hasletler salgın gibi, doğal afetler gibi zor zamanlarda millet devlet bütünleşmesini sağlıyor, dünyada eşine az rastlanır şekilde toplum ve kurumları mobilize ediyor, harekete geçiriyor. İşte bu bizim gücümüz. Millet olarak, devlet olarak insana, hayata duyduğumuz saygının bir ifadesidir/ dayanışma.” Diye konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ…

Başkan Tören, “Biz ilk günden itibaren, teknolojisiyle, turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, eğitimiyle, hasılı her alanda üreteceği katma değeriyle Güçlü Türkiye idealine vizyon kenti Altınordu perspektifiyle katkıda bulunmak, yeni nesil belediyecilik modeliyle de şehircilikte öncü olmak.  Peki bu nasıl olacak? Bunun ilk şartı, katılımcılık ilkesini istisnasız hayata geçirmek, şehrin ortak aklını yönetimin merkezine koymak. Bütün bunları yapmak için de eğitime daha fazla eğilmek zorundayız. Şehrimizde yaşayan ve geleceğimizi emanet ettiğimiz nesillerin eğitimden istisnasız faydalanabilmesi için, resmi ve özel kurum ve kuruluşlara düşen sorumluluk fırsat eşitliği noktasında hareket etmek ve özellikle fırsat eşitliğinde kimseyi geride bırakmamak olacaktır.” İfadelerine yer verdi.

BU MİLLİ SEFERBERLİKTİR…

Eğitimde fırsat eşitliği adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlamış bulunan kampanya kapsamında 1000 Adet tablet ile çocuklarımızın geleceğine destek vereceğiz diyen Başkan Tören, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız bizim önceliğimiz. Biz diyoruz ki, yol gecikebilir ama çocuklarımızın eğitimi ertelenemez ve dersleri gecikmemeli. Biz Sayın valimizin mihmandarlığında, il milli eğitim müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde, eğitime katkı yapmayı milli bir vazife olarak görüyoruz. Okulların dezenfekte edilmesi, okul bahçelerinin düzenlenmesi, kırtasiye yardımı gibi daha bir çok hizmetimizle yanındayız. Aslında bu bir milli seferberliktir.

GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ…

Tören, “Evet, biz bütüncül perspektifi benimseyen, yeni nesil belediyeciliği yerelden evrensel hayata geçirme gayreti içindeyiz. Ama şunun da altını çizmemiz gerekir ki, klasik belediyecilik hizmetlerini aksatmadan bunu yapmak zorundayız. Bir tarafta, yol, su, kanalizasyon, çevre düzenlemeleri, diğer taraftan geleceğin inşası. Bütün bu hizmetleri bir arada yürütmek durumundayız. Özellikle pandemi ile birlikte yeni bir dünyadan bahsedilir oldu.  Neresinden bakarsak bakalım değişen bir dünyanın ortasındayız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bu kesin.

Fakat biz yine biliyoruz ki, toplumlar kökleri üzerine yükselirler. Ben bu noktada ülkem ve milletim adına, hem tarihi birikimimizle hem de inancımızla geleceğin dünyasında bir adım önde olabileceğimize inanıyorum. Tabi, bugünü iyi değerlendirirsek, bugünden geleceğin dünyasına ilişkin stratejiler geliştirirsek bu mümkün. Biz, bilim kenti, teknoloji üssü Altınordu perspektifiyle geleceğin mesleklerine ilişkin yatırımlar yapıyoruz, stratejiler geliştiriyoruz. Bir taraftan, hem şehrin hem de Türk milletinin hafızası olarak gördüğümüz kütüphaneleri ve yardımcı kurumları yaygınlaştırıyoruz. Üstelik her birinin adı tarihimizden izler taşıyacak şekilde oluşturuyoruz. Bakınız, biz bugün atacağımız bilinçli adımlarla geleceği inşa ettiğimizi biliyoruz.” Dedi.

Başkan Tören son olarak şunları söyledi: “Bir komşumuzun derdiyle dertlenemezsek, neye yarar yaptıklarımız. Bir yetimin, bir dar gelirli ailemizin çocuğunun yüzünü güldüremiyorsak, kendimizi, belediyeciliğimizi sorgulamamız gerekir. Biz sosyal belediyeciliği de bütüncül yönetimimizin en önemli unsuru olarak görüyoruz. Tam da buradan hareketle, belediye olarak ilk etapta 1000 çocuğumuzu giydirme kararı aldık. Çocuklarımız bize emanet, bütün Altınordu’nun sorumluluğu bizim omuzlarımızda. Biz Altınordulular adına çocuklarımıza böyle bir katkıda bulunuyoruz. Biz yüzü gülen çocukların şehriyiz inşallah. Biz, güçlü altyapısıyla bilim, eğitim ve kültür şehri olma noktasında kararlıyız, azimliyiz inşallah. Biz geleceğin güçlü Türkiye’sine katma değer üreten, gençliğiyle, tecrübesini bütünleştiren, bilim şehri ve erdemli toplum için yürüyoruz.”

Vali Tuncay Sonel ise böyle bir süreçte öğrencilere tablet, bot ve mont dağıtılmasına değinerek; "Çocuklar bizim geleceğimiz. Devletimizin şefkatini, merhametini yetim ve öksüz çocuklara, şehit ailelerine, gazilerimize, yaşlılarımıza hep beraber göstermeye çalışıyoruz. Şu ortamda çocuklarımızı düşünmek, onların eğitim hayatına destek sağlayıcı çok kaliteli bir adet tableti hediye etmek, yine bin çocuğumuza bot ve mont ayarlamak çok önemli. Onları rencide etmeden öğretmenleri, okul aile birlikleri, muhtarlar ve çalışanlar vasıtasıyla evlerine kadar götürüp takdim etmek de çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmaları ardından Vali Tuncay Sonel, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve Ordu Milli Eğitim Müdürü Fatih Mehmet Vargeloğlu protokolü imzaladı. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim