Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek okullarda hijyen ve tedbir kurallarını aldıklarını belirtti.

Okullarda alınan önlemler hakkında bilgi veren Müdür Bekyürek, şu ifadelere yer verdi:

Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu var. Bu kılavuz doğrultusunda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Bakanlığımız maske ve dezenfektan için bütün okullara ödenek gönderdi. Biz bu ödenek ile okullardaki eksikleri aldık.”

İki belediyede canla başla çalıştı…

Bu sezon eğitim-öğretim yılında hem Altınordu Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesinin okullarda hummalı bir çalışma sürdürdüğünü dile getiren Bekyürek şöyle konuştu: “Altınordu Belediyesi okullarda hijyen konusunda bizlere destek oluyor. Büyükşehir belediyemiz vektör ilaçlamamızı yapıyor. Belediyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe sağlık müdürlüğü ile de ortak çalışıyoruz.”

Ordu’da öğretmenlerin yüzde 87,4’ü aşı oldu…

Müdür Bekyürek, “Öğretmenlerimizin yüzde 87,4’ü aşılanmış durumda. Eğitim Öğretim yılında herhangi bir problemin çıkacağını sanmıyorum. Okullarımızda bütün tedbirler alındı. Geçen sene pandemi nedeniyle okullarımızı hijyenik tutmaya çalışmıştık. Bu yıl daha detaylı hijyen çalışması yürütüyoruz.” Dedi.

Öğretmenlerimiz bilinçlendirildi…

Öğretmenlerin okullarda olumsuz durumlar karşısında donanımlı olduğunu söyleyen Bekyürek, “Öğretmenlerimiz herhangi bir olumsuz duruma karşı bilinçliler ve bütün öğretim üyelerine tedbir amaçlı yazılar bakanlık tarafından gönderiliyor. Mesleki çalışmalarda covid-19’a yönelik pandemi doğrultusunda çalışmalar yapacağız. İş sağlığı ve güvenliği uzmanınım planlamayı yaptı. Okulda öğretmenlerimize yönelik seminerlerde vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

Velilerimiz endişelenmesin

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, son olarak şu açıklamalara yer verdi: “Kitaplarımız okullarda. Okullar eğitim öğretime hazır. Velilerimiz endişelenmesinler. Okullarımız sokaklardan daha güvenli.” Haber: Tülin VAYNİ

Editör: TE Bilişim