Ordu Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ekipleri, gıda denetim seferberliği kapsamında 19 ilçede, okul kantinleri, yemekhaneler, kasaplar, bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe, lokanta-restoran, dönerci, fast-food, ekmek fırınları, unlu mamul satışı yapan yerler,  et ve et ürünleri, vb. toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi.

 “DENETİM 6 GÜN SÜRDÜ”

Ordu’da 19 ilçede aynı kapsamda 6 gün süreyle gıda denetimleri gerçekleştirildi. Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca süren seferberlikte, ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerlerinin denetimi yapılırken, daha sonra diğer gıda ürün ve firmaları denetlendi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz,  ilimizde de yoğun çalışma başlatılmış ve İl/İlçe Müdürlülerimizde görevli 90 gıda kontrol görevlisinin katılımıyla resmi kontroller gerçekleştirildi dedi.

“8 İŞLETMEYE PARA CEZASI”

Müdür Yılmaz, “ilimiz genelinde 45 denetim ekibiyle 6 gün boyunca bin 40 denetim gerçekleştirildiğini, 20 işletmeye denetimlerde tespit edilen eksikliklerini gidermeleri için süre verildiğini, uygunsuzluk tespit edilen 8 gıda işletmesine de idari para cezası verildiğini, ayrıca satışa ve tüketime sunulan şüpheli gıdalardan 4 adet numune alındığını, süre verilen işletmelerin süre sonunda tekrar denetleneceğini ve eksikliklerini gidermeyen işletmelere yasal işlem uygulanacağını, alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre işlem yapılacağını.” Belirtti.

“GIDA VE ÇALIŞAN HİJYENİ KONUSUNDA TİTİZ DAVRANDIK”

Resmi kontrollerde işyeri, gıda ve çalışan hijyeni üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Müdür Yılmaz; son olarak şunları söyledi: " Gerek yıl boyu yapılan resmi kontrollerde gerekse denetim seferberliği kapsamında yapılan kontrollerde; işyeri- gıda-çalışan (personel) hijyeni, Gıda İşletmelerinin bina, altyapı ve ekipman gereklilikleri, Genel ve özel Hijyen Koşulları, Gıdanın Taşınması için gereklilikler, Su Tedariki, Haşere ve Kemirgen Kontrolü, Soğuk Zincir (Ürünlerin muhafaza sıcaklıklarının sağlanması), Gıdanın ambalajlanması ve paketlenmesine ilişkin gereklilikler, Personel eğitimi, Gıdaların Etiketlerinin Etiketleme Mevzuatına uygunluğunun kontrolü, Hazır ambalajlı gıdaların Son Tüketim Tarihlerinin kontrolü, ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanması, İşletme Kayıt ve Onay belgelerinin kontrolü vb. hususlara ağırlık verildi.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim