Kirazlimanı mahallesinde yer alan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında arsa satışı karşılığı gelir modeliyle ihale edilen denize sıfır arazide yapılan ve kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Belde Evlere ilk kepçe dün vuruldu.

Ordu İdare Mahkemesi yıkım kararı verdiği Belde Evlerine karar üzerine dün sabah saatlerinde 4 ağır iş makinesi gelerek geniş güvenlik önlemleri altında yıkım çalışmalarına başladı.

   GÜLER: “ORDU’MUZA YAKIŞMAYAN BELDE EVLERİ’NİN YIKIMINA BAŞLADIK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, “Güzel bir Ordu'yu oluşturmak için toplumda rahatsızlığa sebep olan, kanuna aykırı, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına olmayan, görüntü kirliliğine sebep olan ve güzel Ordu'muza yakışmayan Belde Evleri'nin yıkımına başladık. Hayırlı olsun.” Dedi.

“BU HUKUKSUZ DURURMU BELEDİYEMİZE VE HALKIMIZA MAL ETMEYECEĞİZ”

Bildiğiniz gibi karar 6 Şubat’ta verilmekle beraber belediyemize 10 Şubat’ta tebliğ edildi diyen Başkan Güler, “Bu hukuksuz durumu belediyemize ve halkımıza mal etmeyeceğiz. Göreve geldiğim günden beri her işlemi Devlet terbiyesini ön plana çıkararak yürüttüm. Yerel ve diğer ulusal basında bu konuya ilişkin haberler çıktı. Buna Devlet terbiyemizden dolayı bir açıklama yapmaktan kaçındım. Yanlış başlayan bir iş doğru bitmiştir.” Diye konuştu.

“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 Başkan Güler, “Ordu halkının, anayasal hakları, hak ve hukukunun üstünlüğü temel ilkemizdir. Daha önce de belirttiğim gibi biz de yanlışa yer yoktur. İnşallah Ordu'muz için bu güzel bir başlangıç olur ve Ordu'muzun daha güzelleşmesi için geleceğe dönük daha yaşanabilir bir kent ve aynı zamanda çocuklarımıza layık bir Ordu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha evvelden de aldığımız bu kararı ve bunun takipçisi olduğunuz için de hepinize teşekkür ediyorum. Biz de sizlere layık olmaya çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim