ŞEHİR TERASINA 3 ŞERİTLİ YOL

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm mekânlarından biri olan 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye araç ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Teleferiğe alternatif olarak karayolunu kullanan vatandaşlar, konforlu ulaşımın farkına varacak.

Boztepe’ye araç ile konforlu ulaşımın sağlanacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Yüksek standartlara kavuşturacağımız Boztepe yolu, çalışmalarımız tamamlandığında 15 metre genişliğinde ve 3 şeritli olacak. Bu doğrultu da çalışmalarımızı 7/24 sürdürüyoruz” dedi.

Yolun Toplam Uzunluğu 7 Km

7 km’lik güzergâhta sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Şehrimizin seyir terası Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla başladığımız çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yolda zayıf zemin dolgu kazı ve reglaj çalışmalarımızı sürdürürken, toprak kayması riski olan yerlere de sanat yapıları inşa etmeye devam ediyoruz. Yolun altyapısını hazır hâle getirdiğimiz yaklaşık 500 metrelik bölümünde ise sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.

Yol 15 Metre Genişliğinde Ve 3 Şeritli Olacak

Boztepe yolunun yüksek standartlara kavuşturulacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Çalışmalarımız tamamlandığında Boztepe yolu, 15 m genişliğinde ve 3 şeritli olacak. 12 metresi sıcak asfalt, 1.5 metresi kaldırım ve 1.5 metresi 'V' kanal olacak yoldaki şeritlerin ikisi çıkış ve biri de iniş için kullanılacak” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilişim