Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine, gündelik hayatta meydana gelebilecek muhtemel bir yangın durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgi ve eğitim düzeyini yükselterek, ortaya çıkacak zararı en aza indirmek amacıyla teorik ve uygulamalı yangın söndürme eğitimi düzenlendi.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimde yangınların çıkış nedenleri, olası bir yangında ne yapılması gerektiği, yangından korunma ve söndürme konuları anlatıldı.

Daha sonra İl Müdürlüğü bahçesinde kontrollü yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Personelin, yangınlara müdahaleye karşı deneyim kazanmasının amaçlandığı tatbikatta, yangın türleri, yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve nasıl kullanılması gerektiği, yangına müdahale sırasında karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler ile yangın esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler Uzman eğiticiler tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

Editör: TE Bilişim