Seyit Torun,  “Şeker fabrikalarını, tank palet fabrikasını bir çırpıda satarken, buraları daha iyi işletmeyi düşünmeyenler şimdi çıkmış Galata Kulesi’ndeki 50 - 60 kişilik lokantayı, gözetleme kulesini belediyenin elinden alıp daha iyi işleteceğini söylüyor” diye konuştu.   

DEVLET LOKANTA İŞLETİR Mİ?

Yaptığı yazılı açıklamada Seyit Torun şunları söyledi.

“Madem saray kamu kurumlarını kamu işletmelerini, kamu varlıklarını daha iyi işletmek, daha verimli çalıştırmak istiyor, şeker fabrikalarını neden sattınız? Neden savunma sanayini feshetmek anlamına gelen tank palet fabrikasını sattınız?  Belediye varlıklarını ve belediye başkanımızı rahat bırakın, madem verimlilik arıyorsunuz şeker fabrikalarını çalıştırsaydınız, tank palet fabrikasını geri alın ve çalıştırın.

BEYOĞLU’NU SİZ ÇÖKERTTİNİZ

Torun, Bakan Ersoy’un, “Amacımız Beyoğlu'nun eski günlerine kavuşması, canlanması. Beyoğlu bir kültür patlaması yaşayacak” sözlerini de eleştirdi. Torun,  “Beyoğlu’nu siz çökerttiniz, Beyoğlu’nu siz insansız hale getirdiniz. Sizin derdiniz, Beyoğlu’nu parsel parsel birilerine peşkeş çekmek. Sizin derdiniz İstanbul’un kültürel varlığını, değerlerini, gelirini bir avuç azınlığa vermek. Biz İstanbul’un zenginliği İstanbulluların olsun diyoruz, siz Saray’ın ve Sarayın buyurduğu zümrenin olsun diyorsunuz” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim