Ordu’da devam eden kar yağışı etkisini sürdürüyor. İl genelinde dün akşamdan bu yana meydana gelen kar yağışları ve tipi nedeniyle kapanan 372 mahalle ve grup yolu, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası yeniden ulaşıma açıldı.

Kentte, önceki hafta başlayan kar yağışı, il genelinde şiddetini artırdı. Bazı ilçelerdeki kar kalınlığı 90 santime ulaştı. 19 ilçedeki ortalama kar kalınlığı ise 40 santim olarak belirlendi.

464 araç ve iş makinesi 533 personel ile 7/24 sahada olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaptığı hızlı müdahalelerle tüm yolları ulaşıma açtı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında, Altınordu ilçesinde 3 hasta ve 3 cenaze, Akkuş ilçesinde 5 hasta, 4 diyaliz hastası ve 3 cenaze, Çatalpınar ilçesinde 1 cenaze, Çaybaşı ilçesinde 1 hasta, Fatsa ilçesinde 2 hasta ve 2 cenaze, Gölköy ilçesinde 3 cenaze, Gülyalı ilçesinde 1 cenaze, Perşembe İlçesinde 1 hasta ve 2 cenaze, Ulubey ilçesinde 1 cenaze ile Ünye ilçesinde 1 hastanın bulunduğu mahalle ve grup yollarına acil müdahale edildi.​ Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim