Fındık rekoltesi üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yüklenen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Enginyurt’un ihraç istemi her kesimin tepkisine neden oldu.

REKOLTE ÜZERİNDEN BAKAN PAKDEMİRLİ’YE YÜKLENMİŞTİ

Ordu’da bir Tv programında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi açıkladığı 665 bin ton rekolte üzerinden sert sözlerle eleştiren MHP’li Cemal Enginyurt; “Sayın Bakan şunu bil ki değil Bakan, Allah’ın aslanı da olsan sana bu fındık üreticisinin hakkını yedirmeyeceğiz. Ya bu 665 bin ton rekolte açıklaması düzeltmeli, revize etmeli, bu milletten özür dilemeli ya da Tarım Bakanını ben buradan art niyetli olarak ilan ediyorum” demişti.

Programda Bakan Pakdemirli’ye de seslenerek çağrı yapan Enginyurt; “eğer bu yılki fındık 665 bin ton çıkmazsa istifa edecek mi? Ben bu sezon 665 bin ton fındık çıkarsa istifa edeceğim” demişti.

MİLLETVEKİLİ NGİNYURT HER KESİMİN DESTEĞİNİ ALDI

Enginyurt’un bu açıklamalarının ardından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi kamuoyunda da yankı uyandırdı. Her kesimin desteğini arkasına alan Enginyurt’a hem Ordulular hem üreticiler hem de partili partisiz herkes sahip çıktı.

“MHP vazgeçilmez sevdamdır”

‪Partisinin kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MHP vazgeçilmez sevdamdır” dedi. Enginyurt açıklamasında; “fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz MHP, vazgeçilmez sevdamdır” diyerek MHP’ye olan sevdasını dile getirdi.

“TARIM BAKANINA HESAP SORUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrı yapan Milletvekili Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hesap sormasını istedi. Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, fındık fiyatları üzerinden oyun yapanlar var. Tarım Bakanı, rekolteyi 665 bin ton diyerek ve Avrupa pahalı fındık yemez sözüyle, üreticiye ihanet ediyor. Tarım bakanına hesabı sorun. Fındık üreticisini alivreciye yem etmeyin. Fındık yaşamdır" dedi. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim