1 öykü, 1 röportaj, 2 de deneme kitabı olan Coşkun Özbucak’ın 5. kitabı da deneme türü. Koronavirüs salgını nedeniyle imza günü 3 gün olarak yapılacak. 17-18 Eylül Perşembe-Cuma günleri saat 12.00-19.00 arası; 19 Eylül Cumartesi günü de 12.00-1500 arasında Düz Mahalle’de 19 Eylül Ortaokulu yanı, Becelgen Sokak’ta Kitaphane  Sahaf Kültür kitap kafede yapılacak.

                Durum tespiti yetmiyor

                Coşkun Özbucak, kitabı hakkında şunları söyledi. “ Yazılarında umutlu olmayı tercih ediyorum. Durum tespiti yapmak yetmiyor. Herkes nasıl bir ortamda yaşadığını, bulunduğunu biliyor. Ekonomik, demokratik, kültürel, sosyal, siyasal sıkıntı belirlemesi yapılabilir. Bunu herkes kendince yapıyor. Ben durum tespiti sonrası “Şimdi ne olacak, ne yapılmalı?” sorusunun sorulması gerektiği inancındayım. Yazılarımı da bu doğrultuda yazıyorum. Ağlama duvarında ağlamakla sorunlar çözümlenmiyor. Mutlaka çıkış yolu bulunmalı. Bu nedenle de kitabımın adını Tünelden Çıkış olarak belirledim. Yani nerede, hangi koşullarda olursak olalım mutlaka bir çıkış yolu var. Önemli olan bu çıkış yolunu aramaktır.”

                Düşünmek de yetmiyor

                Özbucak, değerlendirmesini sürdürerek aydın olmanın gereği konusunda da şunları söyledi. “Düşünmek insan olmanın gereği. Önemli olan düşündükçe uygulanabilir adımlar atmaktır. O nedenle biz eli kalem tutanlar, bir şeyler bildiğini söyleyip konuşanlar aydın olmanın gereğini yapmalı diye düşünüyorum. Yalnızca yazmak, konuşmak yetmiyor. Yazılarımdan birinde yer alan aydın olmanın gereği konusunda şunları yazdım. Burada da yineleyeyim. “Aydın olmak zor iştir. Gerekirse ateşe elini sokarak ateşin yaktığını pratikte gösterecektir. Anlatmak, örnekleriyle anlatmak aydının görevidir. Bir kez anlattı olmadı; yeniden, yeniden anlatacak. Bilmek yetmiyor, nasıl olması gerektiği de anlatılmalı bıkmadan, usanmadan. Aydın, kendini, de ortaya koyarsa aydın olur.  Kendisi bir tarafta, söyledikleri başka tarafta ise olsa olsa bilgiçlik taslayan şarlatan olur.” Bu konuda yazarlara da büyük sorumluluk düşüyor.”

                Özbucak, koronavirüs salgını nedeniyle tehlikenin olmaması için yayıneviyle ve kitabeviyle imza gününü 3 gün yaptıklarını söyledi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim