ELEKTRİK FATURALARINA YENİ DÜZENLEME

Salgın döneminde dünyada kömür 5 doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Enerji piyasalarında sürdürebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketim kotasını 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz.

"2 BİN 920 ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN KAMUYA YERLEŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Engellilere yönelik bu yılın ilk memur yerleştirme atamasının 8 Şubat'ta yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu atama ile her eğitim kademesinden toplamda 2 bin 920 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini de hayata geçiriyoruz. Bu destek paketinin dezavantajlı ailelerimizin sayıları bir milyonu bulan çocuklarına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Hafta sonu kabinede yapılan değişikliği hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da gerektiğinde değişiklik olabileceğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz gayet tabiidir. Aksi yönde bir tutum, hayatın olağan akışına aykırı olur. Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni bir enerjiyle heyecanla vizyonla hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu çerçevede yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 Temmuz ayından bugüne kadar 6 bakanımız değişti. Bir bakanlığımızın ikiye ayrılması sebebiyle 7 arkadaşımız da kabineye girdi. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz.''

Editör: TE Bilişim