Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde fındığı ilişkin basın açıklaması yapan Enginyurt, “Fındık bölgemizin en önemli geçim kaynağı. Biz Cumhurbaşkanımızdan bu sene için 24 TL’nin altında olmaması kaydıyla fiyat talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız fındık üreticisine değer veren bir lider olarak fındığımıza sahip çıktı. Bu sezonda sahip çıkacağından eminiz.” Diye konuştu.

FINDIKTA OYUN BAŞLADI…

Son bir aydır fındıkta Fetöcü bir oyun başladı diyen Enginyurt, “ Üzerine basa basa söylüyorum. Fetöcü bir taktik uygulanıyor. Bir ay evvel TMO’dan 20 bin ton fındığı almak için 400 bin ton fındık talebi geldi. Yüzde 25’lik ücreti TMO’ya yatırıldı. TMO’da 24 TL’den fındığı sattı. Her şey normal giderken son bir haftada fındık fiyatı 18 TL’ye kadar düştü. Piyasaya fındık girmedi. Fındık toplanmadı. Bu fiyat neden bu kadar düştü. Ortada bir fındıkta yok.” Diyerek düşüşün sebebinin farklı olduğunu söyledi.

OYUNLARA KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ…

Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Tarım Bakanım piyasada fındık yok. Bir ay önceden TMO’dan 24 TL’ye fındık alırlarken bugün ne yaptılar da bu fiyat 18 TL’ye kadar düştü. İntikam alıyorlar. Bu oyunu bozmalıyız. Bunlar istiyor ki fındık taban fiyatı düşük açıklansın 8 milyon üretici, manav mağdur olsun istiyorlar. Bu tuzaklara karşı dimdik duracağız.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim