Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Tomakin mesajında, “Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş asil bir millettir diyerek hasta adam dedikleri bitti, tükendi dediklerinde dünyaya meydan okuyan Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane devlet adamlığı sayesinde, yediden yetmişe tek yürek te yumruk olan milletimiz esaret ve prangadan kurtulmuş, Atatürk Türk milletine modern ve yepyeni bir Cumhuriyet armağan etmiş, hemen akabinde Atatürk’ün öncülüğünde milli kalkınma hamlesi başlatılmış. Yeni Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki, Atatürk’ün aramızdan erken ayrılması ile tek adamlık sözüm ona milli şeflik döneminde her bir milli projeler rafa kaldırılmış ülke adeta açlık ve sefalete mahkum edilmiştir” dedi.

“CHP korkak siyaset yürütüyor”

Mesajında CHP’yi de yaptığı siyaset üzerinden eleştiren Başkan Halit Tomakin; “Bugüne bakıldığında Türkiye’yi her taraftan kuşatmak isteyen dahili ve harici bedbahtlar hiç olmadığı kadar sert bir kayaya çarptıklarının farkındalar.  Çünkü, Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu milli kalkınma hamlesini Dünya Lideri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde biz tamamlıyoruz. Türkiye milli savunma sanayisini modern teknolojileri ile yüzde 70 tamamlayarak, Irak’ta, Suriye’de, Karabağ’da, Akdeniz’de, dünyaya meydan okuyor. Lider o ki, güçlü denilen ABD ‘ye yaptırımın neyse geç kalma yap  diyebiliyor. Kendini nimetten sayan Macron’a senin zihinsel noktada tedaviye ihtiyacın var diyebiliyor. Atam, muasır medeniyet ufkunu çizdiğin yolda Cumhuriyetimizin 100. yılında lider ülke Türkiye’yi biz kuruyoruz diyerek, CHP mi onlar hala mili şeflerinin izinde Türkiye üretmesin, Türkiye kalkınmasın Türkiye yedi düvele meydan okumasın istiyorlar. Korkak siyaset yürüterek, bana dokunmayan yılan bin yaşasın derdindeler” dedi .

“hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız”

Ak Parti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerine ulaşmakta kararlı olduklarını dile getiren Başkan Tomakin, “Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Cumhuriyetimizin kurucu iradesi, nasıl bu vatanı yedi düvelin planlarını bozarak işgalden kurtarmışsa, biz de hedeflerimize aynı şekilde ulaşmakta kararlıyız. Bugün, 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız diyor. İlelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanı için kahramanca savaşan şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Macron’a tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtlığını körüklemesine de öfkelenen Başkan Tomakin, “Macron gibi hastalıklı zihniyetler dün Ebu Lehep, Ebu Cehil olarak vardı. Yarın da olacak. Bize düşen kainatın sultanını Ebu Bekir Sıddık gibi sahiplenmektir” dedi. Başkan Tomakin, “Yapılan  araştırmada bilimsel veriler ışığında yaşamın her kategorisinde her zamanın ve her mekanın bir numaralı insanının Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) olduğunu ilan ediyor. Onu sevmeyen  Macron gibi hastalıklı zihniyetler, olacaktır elbette. Onlar dün Ebu Cehil, Ebu Lehep olarak vardılar, yarında olacaklar. Onlar gibi hastalıklı zihniyetlerin kulakları sağırdır duymazlar,  gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söylemezler. Bize düşen, Rabbimizin  sen olmasaydın alemi yaratmazdım dediği, Kainatın Sultanı Efendimiz Peygamberimiz Hz. Muhhamed Mustafa (sav) ‘i bila istinasız ve ön yargısız olarak Ebubekir Sıddık gibi sahiplenmektir.

TOMAKİN MEVLİD KANDİLİ’Nİ KUTLADI

Başkan Tomakin Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla da açıklama yaptı. Başkan Tomakin mesajında, kainatın sultanı Peygamberimiz Muhammed  Mustafa (sav)'in dünyamızı onurlandırdığı, şereflendirdiği gece olan Mübarek Mevlid Kandilinizi kutluyorum” dedi.

Tomakin Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya olan özlemini de şiir ile dile getirdi. Tomakin, “Ey Nebi..! Sana olan özlemimizi bir şiir ile dile getirmek isterim Benden sonra öyle kimseler gelecek ki, keşke peygamberi görseydik de ne malımız ne de evladımız olsaydı diyecekler ' Ve Hz. Enes ile paylaşmıştın özlemini. Beni görmedikleri halde bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim sultanım! Ey Medine minberinde ' ümmeti, ümmeti ' diye hüznü giyen sevgili. Ey Mekke mihrabında alemler hesabına ' Allah! ' diyen sevgili. Bize lütfu ilahi bahşedilen kapına diz çöktük, bey'at ettik. Rabbinden bize ne getirdi isen amenna duyduk, itaat ettik Ya Rasulallah. Sen hâlâ kırk yaşındasın Ve hâlâ ümmetinin başındasın. İslam aleminin Leyle-i Mevlidini kutluyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Rahmetin, merhametin, yoksulların, mazlumların Peygamberi, Resulü Kibriya Efendimizi kemali edeple yad ediyorum” dedi. *Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim