Memleketi Çaybaşı İlçesi İlküvez Mahallesi izlenimlerini sosyal medya hesabı üzerinden aktaran Prof. Dr. Ali Güneş, yapılan hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ederken, planlanan ancak icra safhasına geçilmemiş hizmetlere eleştirel bir dille yaklaştı.

Yıllardır bölge halkına verilen sözlerden biri olan Çaybaşı yolundaki genişletme çalışmalarının başlamamasından dolayı üzüntüsünü belirten Güneş, İlküvez-Asak Camii – Akkuş hattındaki yolun perişanlığını da kaleme aldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, yaptığı açıklamada, sel felaketinden dolayı devletin ivedi çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sonrasında yerel idarecilerin çalışmalarına dair eleştirel notlar paylaştı.

Bölgedeki ciddi trafik sorununa da değinen Güneş, olası patpat kazalarının önüne geçilmesi için ciddi önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde İlküvez Mahallesi’nde meydana gelen yangın olayında tecrübesiz itfaiye görevlilerinin yangına müdahale etmeye çalıştığı duyumlarının dolaştığını ifade eden Prof. Dr. Ali Güneş, hizmet içi eğitimler ve liyakatli kişilerin görevlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

İşte Çaybaşı ve İlküvez bölgesine profesör gözüyle bakış:

ORDU MİLLETVEKİLLERİ VE YEREL YÖNETİCİLERİN DİKKATİNE

Kurban Bayram vesilesi ile memleketim Ordu ili Çaybaşı ilçesi İlkuvez beldesine gittim. Harika bir yeşil, temiz hava, oksijen ve muhabbet. Huzur buluyor insan...

Ancak gördüğüm bir kaç noktayı sayın Ordu Milletvekilleri ve yerel idarecilerle paylaşmak istiyorum.

1. Çaybaşı ile ilküvez arası yıllar sonra asfalt oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ancak yolu genişletme söylentileri yıllardır devam etmesine rağmen henüz bir girişim var gibi görülmüyor. Çaybaşı ile ilküvez arasındaki yol gerçekten çok dar ve sürüş güvenli sorunlu.

2. Ben kendimi bildim bileli ilküvez-Akkuş arasındaki yol sıcak asfalt yapılacaktı. Bu yol çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Her gelen söz verdi, ümitler tazelendi, beklentiler arttı ama hep bir başka bahara kaldı asfalt. Ancak bahar nedense hiç gelmedi. Bu gün asak camii yanında yatan babacığımın mezarını ziyarete gittim. Yolun her tarafı çukur, toz bulutunda kayboluyorsunuz. Bu yol hem büyük bir cami ve mezarlığa gidiyor hemde bir çok köyü birbirine bağlıyor. Malesef hiç iyi durumda değil.

3. Geçtiğimiz günlerde bölgemiz büyük bir sel felaketi yaşamış. Devlet gerçekten gerekeni yapmış ve vatandaşlar mağdur edilmemiş. Ancak sonrasında yerel yönetimler yolların silinmesinde ciddi bir şey yapmamış veya çok yavaş gidiyor. Benim mahallenin yolu bunlardan bir tanesi. İnsanlar pek iyi şeyler söylemiyorlar.

4. Özellikle İlküvez kasabasında trafik ciddi bir sorun. Hele hele patpatlar müthiş bir gürültü kirliliğine sebep olmakta. Arabalar ana caddenin her iki tarafına park ediliyor. Geçişler çok zor. Allah korusun bir yangın çıksa itfaiye arabası geçemiyor. Kısacası bir düzen yok. Jandarma ve belediye bu konuya bir çözüm bulmalıdır.

5. Örneğin İlküvez kasabasında geçtiğimiz günlerde yangın çıkmış. Tecrübesiz itfaiye görevlilerinin geldiğini, zamanında profesyonel bir müdahalenin yapılamadığından bahsediyor insanlar. İç hizmet eğitimine ihtiyaç olduğu görülüyor ve her işte olduğu gibi tür önemli görevendirmelerde liyakat ile tecrübe ön plana çıkıyor.

Sayın Ordu Milletvekilleri ve yerel yöneticilerin dikkatine sunulur.

Saygılarımla

Talip KOCAKOÇ / YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim