Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Ceren'in babası Yılmaz, annesi Güfer ve ablası Gizem Özdemir, yakınları ile Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatları, bazı illerin baro temsilcileri ve kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Katil zanlısı Özgür Arduç ise ilk duruşmada olduğu gibi ikinci duruşmaya da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye bağlandı.

“BEN DELİYİM”

Katil zanlısı Özgür Arduç, ikinci duruşmada da akıl sağlığının yerinde olmadığını ifade etti. Zanlı, mahkemeye burada çırılçıplak soyunurum görürsünüz akıl sağlığım olup olmadığını diyerek önceki verilen akli dengesi yerinde raporunu kabul etmedi.

“OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ”

Katil zanlısı Özgür Arduç’un tekrar akıl sağlığı raporu talebi mahkeme tarafından oy birliği ile reddedildi.

“SORULARA CEVAP VERMEDİ”

Katil zanlısı Özgür Arduç, Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz’ın kendisine yönelttiği sorulara da cevap vermedi.

Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz’ın, zanlıya sorduğu ve cevap alamadığı sorular ise şu şekilde:

1-Cezaevinden kaçtığını söylemene rağmen hamama, sakal tıraşı olmaya gidiyorsun, bunlar külfet gerektirir. Parasını nereden buldun?

2-Kaldığın otelin sahibini tanıyor musun, silah bulmaya Ulubey ilçesine dolmuşla mı, taksiyle mi gittin?

3-Yol parasını nasıl, nereden buldun?

4- Ceren Özdemir’i diki çıkarken öldürmeye karar verdiğini söylemişsin. Ceren’in o dikten gideceğini nerden biliyordun?

“10 ŞUBATTA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK”

Öte yandan, zanlı Özgür Arduç, polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

POYRAZ: “EN AĞIR CEZA VERİLDİ”

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, “Sonuç olarak mahkeme verdiği kararda canavarca hisle kasten öldürme suçundan dolayı sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Yine sanığın sabıkalı geçmişi, pişman olmaması ve geçmişi dikkate alınarak cezasına indirim yapılmama kararı alındı. “ dedi.

Poyraz, “Elbette verilecek hiçbir ceza ailenin acısını ortadan kaldırmayacaktır. Teselli eden şey ise Türk Ceza kanununda öngörülen en ağır ceza verildi. Adalet tecelli etti.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim