Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “

5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Tarım ve Orman Bakanlığının sorumluluğundadır Ülkemizde gıda güvenirliliğine yönelik denetimler; Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı 81 İl Müdürlüğü ve illere bağlı yetkilendirilmiş ilçe müdürlüklerinde çalışan kontrol görevlilerince yürütülmektedir. 17-22.02.2020 tarihlerinde denetim seferberliği başlatılmıştır. Ordu’da ve  19 ilçede aynı kapsamda 6 gün süreyle gıda denetimleri gerçekleştirilecek.

“YOĞUN BİR ŞEKİLDE DENETİM OLACAK”

Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerlerinin denetimlerine başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Ürün Bazlı" denetim seferberliği ile birlikte Ordu’da yoğun bir çalışma başlatılmış ve görevli tüm gıda kontrol görevlilerinin denetime çıkmaları planlanmıştır.

“VATANDAŞLARIMIZ İHBARDA BULUNSUN”

Vatandaşlarımızdan gelecek geri bildirimleri son derece önemsiyoruz. Alo 174 Gıda hattının, herhangi bir uygunsuzluk, usulsüzlük olduğunu düşündükleri her durumda hemen kullanmaları noktasında tüm tüketicilerimize çağrıda bulunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim