Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Ordu’da 2021-2022 su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül 2021 tarihinden bugüne kadar karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde toplam 112 adet denetim gerçekleştirildi.

BALIKLARA EL KONULDU…

Bu denetimler sonucunda; avlanma yasaklarına uymayan, yasak boydaki su ürünleri satan 9 kişiye idari para cezası uygulandı. Denetimler sonucunda muhtelif miktarda av aracına (serpme ağı ve misina ağ) ve 1.728 kg su ürünlerine (istavrit, barbunya ve hamsi) el konuldu.

Ordu tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetimlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan denetimlerde amacımız balıkçılarımıza ceza kesmek değil balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve gelecek nesilleri su ürünlerinden mahrum bırakmamaktır. Bu amaçla İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından, kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içerisinde denizde, içsularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık halinde denetimlere aralıksız devam edilecektir.” Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim