Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet riskini azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" ilan edildi.

"2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı" kapsamında okullarda yapılan Afet Farkındalık Eğitim faaliyetlerini basılı yayınlar ile pekiştirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Ordu Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen afiş, broşür ve kitap formundaki eğitim materyalleri Sivil Savunma Hizmetleri birimi koordinasyonunda okullara dağıtımı yapıldı.

Ordu genelindeki okullara yönelik gönderilen eğitim materyallerinin dağıtımı Ordu Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Serdar Yurdabakan başkanlığında kurulan ekip tarafından gerçekleştirildi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Halil Duyar tarafından ilçe millî eğitim müdürlerine ve okul müdürlerine teslimi yapılan materyaller okullarda öğretmen ve öğrencilere ulaştırıldı.

Okullarda sınıf ziyaretlerinde bulunarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan afiş, broşür ve kitap formundaki eğitim materyallerini öğrencilere dağıtımını gerçekleştiren Müdür Yardımcısı Serdar Yurdabakan ve Sivil Savunma Uzmanı Halil Duyar, öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim