Kaymakam Erten, mesajında, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren ve 815 sayılı Kabotaj Kanunu'nun kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın, ulusal egemenliğin sağlanması açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Kaymakam Erten, "Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hâkimiyetimizin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hâkimiyeti son bulmuştur. Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun, önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir. Köklü geleneği ve büyük tarihi geçmişi olan denizciliğimiz, Kabotaj Kanunu ile ekonomik özgürlüğüne kavuşarak, uluslararası alanda saygınlık kazanmaya başladı. Dileğimiz, tüm ilgili kurumlarımızla el birliği ile yapacağımız çalışmalar neticesinde, Ege ve Marmara Denizi ile Karadeniz’in incisi İlimizde denizcilik faaliyetlerinin ve deniz ticaretinin daha da gelişmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anar, denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere teşekkür eder, başarılarının artarak devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim