Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile eşi Seher Erbaş, Vali Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel tarafından Valilik Binası önünde karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuncay Sonel, ”Munzur’un buluştuğu Tunceli’den, yeşilin ve mavinin buluştuğu Ordu'ya atandık. Tunceli Valiliği görevimiz sırasında Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ağırlamıştık. Kendisinin Ordulu olmasından dolayı da çok mutlu olduk. Şu an bu güzel ilde Valilik görevimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Bakanlarımızla ve Ordu’nun değerlerinden birisi olan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte güzel insanlarımıza hizmet edeceğiz. Kendilerine ve değerli eşleri hanımefendiye ziyaret dolayısıyla bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise yaptığı konuşmada, “Sayın Valimize Tunceli Valiliği döneminde bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Tunceli’yi ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı ziyaret etti o da bana nasip oldu. Valiler Kararnamesinde Sayın Valimiz Tuncay Sonel’in ismini, Ordu’nun karşısında görünce duyduğum mutluluğumu ifade edemem. Sizi çok sevmiştim. Yaptığınız hizmetler tarihe geçti, iz bıraktınız. Hem maddi olarak, hem manevi olarak. Müftülüğümüzü sürekli teşvik etmeniz ve oradaki gençlerimizi manevi olarak nasıl daha iyi yetiştirebiliriz bunun gayreti içerisinde oldunuz. Tunceli’de bıraktığınız hizmetleri öyle inanıyorum ki, burada katlayarak devam ettireceksiniz. Çünkü, her ilin kendisine göre özellikleri, ihtiyaçları var. Orada ihtiyaçları siz tespit ettiniz ve Tunceli’de fazlasını yaptınız. Burada da bir ihtiyaç analizi mutlaka yapmışsınızdır. O ihtiyaç analizine göre Ordu’ya bulunduğunuz süre içerisinde çok büyük hizmetler yapacağınıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Erbaş, ”İnsanın kendi doğup büyüdüğü yer başka oluyor. Mutlaka orayı daha yakından takip ediyor, bizde sizinle beraber ilimizi yakından takip edecek, elimizden gelen desteği her zaman vereceğiz. Umutluyuz, Ordu sizinle daha güzel olacak. Hanımefendiye de bu vesileyle size olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah. Allah muvaffak eylesin, utandırmasın. Bizim bir duamız var. Göreve yeni başlayanlar için diyoruz ki “Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr.” “Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırla tamamlamayı nasip eyle.” diyerek, konuşmasını tamamladı.*Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim