Doğalgazından, yağmur suyu hattına kadar alt yapısı tamamen yenilenen Dolunay mahallesinin 11 sokağında toplamda 2 bin 200 metre konforlu sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp Dolunay mahallesinde devam eden sıcak asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi.

“BÖYLESİNE KONFORLU BİR YOL AĞINI HEMŞERİLERİMİZE SUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Yolda yapılan incelemenin ardından ilk açıklamayı yapan Dolunay Mahallesi Muhtarı Tuncay Demirel ve Yapraklı Mahallesi Telat Sor, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ve tüm ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Dolunay mahallesi’nde toplam 11 ayrı sokak ve caddede sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bölgede yaklaşık 4 aydır koordinasyonlu bir şekilde altyapı kurumlarının tamamı planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü bölgede artık son aşamaya geldik. Toplamda 2200 metre olan bu çalışmaları inşallah 3 gün içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. İlk etabı olan 1200 metrelik kısmını bu gece itibariyle tamamlayacağız. Dolunay mahallemizin nüfus olarak en yoğun olarak yaşadığı bu bölgede yaklaşık 10 bine yakın hemşerimiz yaşıyor ve uzun yıllardır altyapı eksikliğinden dolayı bir takım talepler vardı. Başta doğalgaz sorunu çözüldü sonrasında tüm kamu kurumları OSKİ’sinden Telekomuna, Büyükşehir Belediyesi’nden Fatsa Belediyesi’ne kadar çok hummalı koordinasyonlu bir çalışma gerçekleştirildi. Böylesine konforlu bir yol ağını hemşerilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kamu kurumlarının bu bölgedeki yapmış olduğu yatırımlarda Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük bir emeği girişimleri var. Böylesine güzel bir yatırımı şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşamakla birlikte güzel yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyorum. Fatsa’da yapılan her bir çalışmanın takipçisi ve talimatçısı olan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de ayriyeten tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“DOLUNAY HALKINI TOZDAN ÇAMURDAN KURTARIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp’ da yaptığı açıklamada, Dolunay mahallesinde yağmur sularından dolayı su taşkın olaylarının yaşandığını ve bunun sebebinin altyapıdan kaynaklandığını bildiklerini ifade ederek, “O nedenle bu bölgede ilk olarak altyapıyı ağırlık verdik. Öncelikle Dolunay 1’ de daha sonra da Dolunay 2 güzergahı üzerinde altyapısı, su kanalizasyon yağmursuyu hattını yeniledik. Buradaki insanlarımızın rahat huzurlu konforlu, ayağı çamur olmadan rahat yaşayabileceği altyapıyı temin ettik. Ardından asfaltlama çalışmalarına başladık Dolunay 1 ve 2 de toplamda 2 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması gerçekleştiriyoruz. Diğer ilçelerimizde de aynı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir olarak bizim dokunmadığınız ilçe, dokunmadığınız mahalle kalmadı. Başladığımız günden bu yana büyük bir gayretle çalışıyoruz ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Aldığımız plent ve aynı zamanda ocağımızla birlikte malzeme üretimi yaparak herhangi bir müteahhitlik hizmetine başvurmadan kendi ekip ve ekipmanlarımızla daha fazla kilometre yol yapma sevdasındayız. Dolunay mahallemizde şu anda 1500 metrenin üzerinde çalışma yaptık ve bu çalışmalarımızı artarak sürdürüyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim