“HEYET PROJE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU”
Heyet incelemelere başlamadan önce Aybastı’da Siyasilerin ve STK temsilcilerinin, üreticilerin ve vatandaşların taleplerinin alınması ile programı başlattı. Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız bölge ve ilçe ile ilgili yapılacak olan planlamanın büyük bir yatırım olduğunu belirterek projenin hayırlı olmasını diledi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan “ Aybastı İlçesinin Öncelikli Sorunları “ adlı sunumda ilçenin genel problemlerine değinerek çözüm yollarının birlikte ele alınmasını talep etti. AK Parti İlçe Başkanı Fazlı Eren ise temel sorunlardan bahsederek hükümet olarak bu projeye tam destek verdiklerini belirtti. Birçok STK Temsilcisi taleplerini heyete sundu. Toplantının ardından Sağlık Mahallesine geçen heyet ilçede yapacağı incelemeleri başlattı.

“BOLAMAN HAVZASI PROJESİ BİRÇOK SORUNUMUZA ÇÖZÜM OLACAK”

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan,  Bolaman havzasını sel, heyelan, kırsal göç gibi problemlerinden arındırarak tarım, hayvancılık, turizm ve orman unsurlarıyla zenginleştirip yöre insanına ekonomik istihdam sağlanmasını planladıklarını belirterek, “ Bu büyük projede bizler Perşembe Yaylasından Uzundere Mahallesine, Çukur Mahallesinden Aybastı Merkeze her şekilde ilçemizi merkez olarak görüyoruz. Birçok soruna içerisinde çözüm bulunan, su, kanalizasyon, yol, sosyal-kültürel çalışmalar ve bunun gibi insan hayatına doğrudan etki eden yatırımları ilçemize kazandıracağız. Aynı zamanda ekonomik yönden de ilçe halkımıza kazanım sağlayacak neler yapabiliriz bunun üzerine çalışıyoruz. Proje bizim birçok sorunumuzu çözme anlamında ve kaynak noktasında çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu projenin birçok bölgeye de örnek teşkil edeceğinden şüphemiz yoktur. İlk olarak bizim bölgemizde başlaması bizleri gururlandırmaktadır. Öncelikle bu kadronun oluşmasında bizlere öncülük yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, AK Parti Ordu Milletvekilimiz Şenel Yediyıldız’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Orman Yüksek Mühendisi Sayın İsmail Belen’e, FAO Temsilcilerine, Dünya Bankası Temsilcilerine, emeği geçen tüm proje paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projenin sonucu bölgemiz açısında inşallah hayırlı olur” diye konuştu.

Ordu Su Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Proje Daire Başkanı Hüseyin Geldi, Aybastı’nın tüm içme suyunu karşılayan terfi merkezinin durumu ile ilgili bilgi verdi. Çalışmaların kısa sürede başlayacağını söyledi.

Türkiye’de 2020 yılı yatırım bütçe programında bulunan ve Dünya Bankası tarafından desteklenmesi kararı alınan Bolaman Havzası Islah Projesi’ni gerçekleştirecek olan kurum temsilcilerinin bölgedeki ziyaretleri dört gün sürecek. Bu süre içerisinde iki günü Aybastı ilçesine ayıracaklar. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim