Bodrum’da bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayata gözlerini yuman Orduspor’un efsane futbolcularından Ertan Kalay’ın cenazesi memleketi Ordu’nun Ulubey ilçesine getirildi.

Ani ölümüyle sevenlerini ve spor camiasını üzen Ertan Kalay, dün doğum yeri olan Ulubey İlçesi Belediye Meydanı’nda saat 11.00’da düzenlenen cenaze töreni ile dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Efsane futbolcunun cenazesine yakınlarının yanı sıra Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Orduspor eski Kulüp Başkanlarından Yaşar Pamuk ve spor camiasından birçok isim katıldı.

Sosyal mesafeye uyularak düzenlenen cenaze törenin ardından Ertan Kalay’ın naaşı ilçenin Karakoca Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

Karadeniz İdmanyurdu, Yolaç, Ankara Gençlerbirliği ve Orduspor formalarını giyen ve attığı sert şutlarla o dönem kalecilerin korkulu rüyası olan efsane futbolcu Ertan kalay uzun yıllar futbol camiasında adından söz ettirmişti.

1945 Ulubey doğumlu olan Ertan Kalay Ulubey İlçesi’nin sevilen simalarından ayrıca Ulubey Eski Belediye Başkanlarından Bilal Kalay’ın da oğluydu. Haber: Tülin VAYNİ

Editör: TE Bilişim