Kültür ve sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mural çalışmaları şehre ayrı bir renk katarken görenler tarafından da çok beğenildi. Ulusal basında da büyük yankı uyandıran çalışma Hürriyet, Cumhuriyet gibi birçok ulusal gazetenin hem sütunlarında hem de köşe yazılarında hayat buldu. Ancak daha önce de bir çok kez şehir mobilyalarına zarar veren kendini bilmez kişi ve kişiler yeniden sahneye çıktı. Merkez ilçede Taşbaşı, Zaferi Milli, Düz Mahalle ve Aziziye Mahallesi’nin kesiştiği noktada bulunan 1 asırlık binada ressam Turgay Sarıgöl’e yaptırılan ve adına da ‘Sarı Duvar’ denilen çalışma 40’ı çıkmadan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi.

Pencere ve balkonların olduğu, farklı zamanlarda yaşamış kadın, erkek ve çocuk fotoğraflarını bugünkü evin sakinleri haline getiren resimlerdeki karakterlerin yüzünü çizen kendini bilmez kişi ya da kişiler o binada yıllardır esnaflık yapan Kuğu Pastanesi’nin sahibi Mehmet Kamber’in de tepkisine neden oldu. Ordu’yu güzelleştirmek adına yapılan resimlerdeki tahribatın hem sanata ve sanatçıya, hem emeğe, hem de Ordululara saygısızlık olarak nitelendiren Kamber, bu gibi çalışmaların tahrip edilmesi yerine aksine korunması, kollanması gerekir” dedi.

Düz Mahalle Fidangör Mevkii sakinlerinden Gürsel Erdal’da resmi tahrip edenleri kınayarak, “inşallah bu terbiyesizliği yapan ya da yapanların yaptığı yanına kalmaz. Bir an önce yakalanarak cezalandırılması gerekir” dedi. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim