Ceren Özdemir'in cezaevinden kaçtığı söylenen bir cani tarafından katledilmesi üzerinden geçen süre içinde yanıtlaması gereken soruların olduğunu söyleyen Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, " Ceren kızımız bir cani tarafından katledildi. İçinizdeki acı gün geçtikçe artıyor. Artıyor çünkü yetkililer bizleri biraz olsun rahatlatacak açıklama yapmaktan kaçınıyorlar." dedi.

Yetkililer neden susuyor?

Kaya yetkililerin suskun kalmalarını eleştirerek, " Aydınlatılması gereken karanlık noktalar var. Sorularınızın yanıtlanması için ısrarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyet Başsavcılığından ve Ordu Valiliğinden sorularımıza yanıt bekliyoruz. Bu kamuoyunun hakkıdır." diyerek şu soruları sordu:

“1- Canının açık cezaevine naklini gerektiren raporu kimler hazırladı? Bunlar hakkında bir inceleme, soruşturma açıldı mı?

2- Cani cezaevinden kaçtığı ya da geri dönmediği anlaşılınca kamuoyuna duyuru neden yapılmadı? Bu konuda sorumlular hakkında bir soruşturma açıldı mı?

3- Caninin kaldığı otel işletmecisiyle ilgili bir soruşturma açıldı mı?

4- Bu olay nedeniyle çıkarılan ders nedir?

5- Caniye olay yeri incelemesi yaptırılmadan il dışında bir cezaevine neden gönderildi?

6- Cadde ve sokaklarda hemen hemen tüm kameralarda gözüken ve kaçak olan bu cani nasıl yakalanamıyor? Sorumlular hakkında soruşturma açıldı mı?

Bu sorular yanıtlanmadığı sürece Ordular rahat edemeyecek. Biz de Emek Partisi olarak sorularımızı sürekli gündemde tutacağız.”

Editör: TE Bilişim