Emek Partisi Ordu İl Başkanı, Altınordu İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Tek Gıda İş Ordu Temsilcisi Ali Öner’i sendika binasında ziyaret ettiler. Ziyarette kıdem tazminatına yönelik girişimlerin kabul edilemez ve kırmızı çizgi olduğu vurgusu yapıldı.

                Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Parti olarak işçi sınıfının mücadelesini belirleyici görüyoruz” diyerek kıdem tazminatına yönelik saldırılara karşı birlikte olmanın zorunluluğuna değindi. Şunları söyledi: “Kıdem tazminatı olmazsa olmazdır. İşçi sınıfının emeğidir, alın teridir. Bunu yönelik saldırı, sermayeye yeni nefes aldırma girişimidir. İşçi sınıfının emeğini sermayeye pazarlamaktır. Sesimizi yükseltip güçlerimizi birleştirmeliyiz. Koronavirüs sağını nedeniyle yaşanan krizin yükü işçi sınıfına yıkılmak isteniyor. İşçiden, emekçiden özveri bekleniyor ancak sermaye sahipleri destekleniyor. Halkın sağlığı dikkate alınmıyor. ” dedi.

                Tek Gıda İş Ordu Temsilcisi Ali Öner de ziyarette memnuniyetini belirterek, “Kıdem tazminatı emekçinin kırmızı çizgisidir. Kıdem ne zaman ortaya atılsa arkasından mutlaka emekçilerden bir şeyleri alıp götürdüler. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler. Ancak geldiğimiz noktada emekçinin verecek hiçbir şeyi kalmadı. Bu dönemde ülkeyi ayakta tutmak için her şeyini ortaya koyan hatta pandemi döneminde her türlü riske karşı çalıştırılan ve adeta virüse karşı direnç testine tabi tutulan emekçinin verecek hiç bir şeyi kalmamıştır. Bu konu bizim açımızdan tartışmaya kapalı bir konudur. Bu sözleşme yasalaşır ve işverenlerin önü açılırsa 25 yaş altı ve 50 yaş üstüne iş güvenliği zorunluluğu ortadan kalkar, kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kalkar. Biz biliyoruz ki işverenler sendikasını şu an tam istediği konu budur. Bize işverenle anlaşın öyle gelin diyor Cumhurbaşkanı. Sanki bunu istiyormuşuz gibi.  Biz de diyoruz ki bizim böyle bir talebimiz olmadı! #Kıdemime dokunma # diyoruz.” dedi.

                Fındık sorununun da konuşulduğu ziyarette fındık fiyatının düşürülmesinin her yıl oynanan bir oyun olduğu vurgulandı. Tek Gıda İş Temsilcisi Öner, “Bu süreçte bahçelerde çalıştıracak eleman bulmakta zorlanacağı için çaydaki kaos gibi şartları yaşamadan fındık hasadına hazırlıkların yapılması ve önlemlerin alınması gerekmektedir. Fındığın fiyatını Temmuz ortasında açıklanarak üretici korunmalı. Eylül ortası Ekim ortası açıklanan fiyatın üreticiye faydası yoktur. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş olur” dedi. Emek Partisi Hikmet Poyraz da “Üreticinin emeği ve ürünü için örgütlenmesinden başka seçenek yok. Kapitalizmin işleyişi ve iktidarın uygulamaları üreticinin emeği ve ürününü sermayeye sunmaktadır. Bu oyun bozulmalıdır” dedi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim