911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nde protokol arasında sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışma Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in korumaları ve zabıtanın da araya girmesiyle kavgaya dönüştü.

Bilindiği üzere 16 Nisan Yeni Hükümet Sistemi referandumu öncesi ordu İl Emniyet Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi’nde böcek operasyonu yapmış, böcek denilen cihaz tv kumandası aparatı çıkmıştı. Başkan Enver Yılmaz üzerine kurulan kumpas kampanyası boşa çıkmıştı ki Aybastı Perşembe yaylasında yaşanan olay, kamuoyunda yeni bir kumpas olarak değerlendirildi.

Başkan Enver Yılmaz ile Ordu Emniyet Müdürü arasındaki gerginlik Aybastı şenliklerinde patladı. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kendisine kumpaslar kuran emniyet müdürünü protokolde görmek istemedi. Sözlü ifadelerle başlayan gerginlik Emniyet Müdürünün korumalarının da konuya girmesiyle büyüdü. Zabıta ekipleri ve emniyetin korumaların tartışmaları gerginliği artırınca OBB Başkanı Enver Yılmaz ve protokoldekiler olayı sakinleştirmek istedi. Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alan Numan Kurtulmuş ise istifini bozmadan şenlik alanını terk etti.

Emniyet Müdürü Bakanı Beklemiş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne adeta kumpas niteliğinde bir operasyonla gündeme gelen Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, o olayın ardından hiçbir protokolde görünmezken, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ziyareti sırasında kendisine eşlik etti. Emniyet Müdürü Çelik, Büyükşehir’deki çakma böcek operasyonu sonrasında hiçbir protokolde kameralara görünmezken Bakan Kurtulmuş’un ziyaretiyle beraber, uyarılmasına ve davetli olmamasına rağmen ısrarla protokole katılarak bir başkasına ayrılan koltuğa oturmaya çalışması ve bunu da korumalarıyla arbedeye dönüşmesi akıllara kumpasın ikinci perdesi mi oynanıyor sorusunu getirdi.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim