Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık personeline aşıyı uygulayacak olan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, aşılama konusunda önemli uyarılarda bulundu.

AŞI VURULDUKTAN SONRA HEMEN VÜCUT BAĞIŞIKLIK KAZANMAZ…

Enginyurt, “Bu aşı bir kere iki doz yapılacak. Birer ay arayla olmak üzere bir kişiye iki doz şeklinde gerçekleşecek. İkinci doz yapıldıktan sonra bağışıklık kazanılmaya başlanacak. Tabi aşıda ikinci doz uygulandıktan sonra vücut hemen bir bağışıklık kazanmayacak. Böyle bir bağışıklık sistemi yok. Bunun için de yaklaşık bir ay bir süre geçmesi gerekiyor. Ondan sonra aşı bağışıklık kazanan kişiyi korur.” Dedi.

AŞI OLAN KİŞİ VİRÜSÜ TAŞIYABİLİR…

Ama aşı olup bağışıklık kazanan kişi virüsü taşıyabilir diyen Enginyurt, “Kişinin hasta olmaması virüsü taşımasına engel değildir. O yüzden de bizim toplumumuzun tamamı aşılanmadan maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralını bir kenara bırakmamız mümkün olmayacak. Ama elbette ki kişiler korundukça hastalıkta yok olup gidecektir.” Diye konuştu.

 KURALLARA UYMAYA DEVAM ETMELİYİZ…

Pandemi ile mücadelede sona geldiğimizi de belirten Enginyurt, “Bu pandemiden kurtulmak için aşı olduktan sonra hemen anında bağışıklık sisteminin bu virüse cevap vermeyecek. İki doz aşıyı uyguladıktan bir ay sonra bağışıklık sistemimiz olumlu yanıt verir. O nedenle tamamen aşılama yapılana kadar kurallara uymalıyız.” Şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim