Çin’den ülkemize gelecek covid-19 aşısı tartışmaları da beraberinde getirirken Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, bu aşının ilk sağlıkçılara yapılacağını ve kendisinin de ilk aşı yapılacaklar arasında olduğunu söyledi.

AŞI GÜVENİLİRDİR…

Enginyurt, “Türkiye aşı konusunda Çin ile yapmış anlaşma doğrultusunda aşıların büyük çoğunluğu Çin’de üretilen Sinovac ile gerçekleşecek. Tamamen bizim bildiğimiz bir teknolojiyle üretilen, güvenilen bir aşıdır. İlk olarak sağlıkçılara yapılacak. Ben de bu aşıyı ilk yapacaklar arasında yer alıyorum. Tamamen güvenilirdir.” Dedi.

AŞI ÜCRETLİ OLSA BU TARTIŞMALAR OLMAZDI…

Bu aşının tek dozu yaklaşık 200 lira, bir kişi iki doz aşı yaptıracağından maliyeti 400 lira, bir aileye maliyeti 2 bin TL ve Devletimiz bunu karşılıyor diyen Enginyurt, “Aşılar ücretsiz olacak. Ama Devlet deseydi ki sosyal devlet olma gereğimi yerine getiremeyeceğim, aşıyı ben 200 liraya aldım, eczanelere dağıtıyorum. Buyurun aşınızı alın deseydi, hiçbir vatandaşımız, ya bu aşı zararlı mıydı? Bu aşıyla bizi çipleyecekler mi gibi garip, safsata dolu gereksiz tartışma yapmayacaktı ve aşıyı almak için eczane önünde kuyruk oluşturacaklardı. Hatta aşıyı karaborsaya düşüreceklerdi. Aşı ücretsiz olduğu için yersiz tartışmalar olduğunu düşünüyorum.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim