Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da konuştu; fındığa ilişkin yaptığı açıklamalar üreticiyi tatmin etmedi.  Muhalefetin vaat ettiği fındık taban fiyatını eleştiren Erdoğan, 15 liralık fiyat açıklamalarını “Muhalefetin atıp tutmasına bakmayın” şeklinde yorumladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada;

“Fındık üretimi yapan üreticilerimize destek veriyoruz. Fındık ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri. Üreticimizin her meselesi bizim için önemlidir. Bu konuyla ilgili tüm kurumlarımız fındık üretiminin daha sağlıklı hale gelebilmesi için çalışma içinde. Muhalefet sadece konuşur, biz ise ne söylediysek yaparız. Ordulu çiftçilerimiz 3 katrilyon lirayı aşan destek sağladık. Muhalefetin atıp tutmasına bakmayın.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, önceki ordu ziyaretlerinde fındık konusuna hiç değinmemişti. Geçtiğimiz günlerde Ordu'yu ziyaret eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'ın bu sefer fındığı konuşacağını söylemişti. İyi Parti Genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de fındığa 15 lira açıklaması yapmıştı. 

Editör: TE Bilişim