Ziyarette proje ekibi tarafından okulda yürütülen eTwinning çalışmaları hakkında sunum yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek: "Okullarımızda öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmesi açısından eğitsel proje çalışmalarının önemli bir yeri vardır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerin bu yönünü gelişmesi adına yaptıkları faaliyetler beni ziyadesiyle mutlu etmektedir. Sizleri yaptığınız bu özverili çalışmadan dolayı tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

15 Temmuz İlkokulu eTwinning Projeleri:

Süheyla Yıldırım (Hayal Et Dönüştür Öğren)

Gündelik yaşamda elinin altında bulunan ve bazen âtıl olarak görülen nesneleri dönüştürerek öğrenme materyali oluşturmak ana amacımız. Erken çocukluk döneminde çocukların zihninde ben bununla ne üretebilir başka hangi amaçla kullanabilirim fikrini oluşturabilmek ana amacımız. Üreten ve başaran çocuğun kendine özgüvenli ve problem durumunda çözümü hemen bulabilmesi de projemizin beklenen hedeflerinden. Hayal Et Dönüştür Öğren diyerek çocuğa ekonomik öğrenme materyali kazandırıyoruz.

Ayla Kotan (Müzik Terapisi)

Müzik dinlemenin faydalarından yararlanarak öğrencilerin hırçın davranışlarının önüne geçmek, ilham veren enstrümanlar ile beynimizin odaklanmasını sağlayarak derslerimizde başarıyı artırmayı hedefliyoruz.

Ayla Kotan (Bana Dokunma Yüreğime Dokun)

Pandemi sürecinde çocuklara sevgimizi temassız oyunlar ve etkinliklerle göstermeyi, çocukların manevi duygularını geliştirmeyi ve bu süreçte güzel vakit geçirmelerini sağlayarak gözlerindeki mutluluğu ve ışığı her daim görmeyi hedefliyoruz.

Feyza Özyurt Konanç (Yaşasın oyunlar)

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını günümüze taşımak ilk amacımızdır. Eskiden sokaklarda koşup oynayan çocukların yerini saatlerce bilgisayar başında ya da tabletlerde oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar aldı. Çocuklara eskiden sokaklarda oynanan ve artık 'geleneksel' olarak tanımlanan oyunları öğretebiliriz. Ebeveynlerimize de bu oyunların çocukların eğitimine ve kişiliklerine olumlu etkilerini fark ettirebiliriz.

Dilek Akbaş (Sanatsal Harfler)

6-8 yaş grubunu kapsayan, salgın döneminde öğrencilerin aileleri ile birlikte eğlenceli ve eğitici zaman geçirmelerini, harf öğretimi sürecinde seslerin akılda kalıcı olmasını sağlayan bu projede her ses grubunda harfler, farklı resim teknikleri ile öğretilecek. Okuma yazma faaliyetlerinin daha zevkli olması sağlanacaktır.

Şerife Çetinbay- Banu Kalpaklıoğlu (Bir Kitap Bir Yaşam)

Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm ulaşabildiğimiz kişilere kitap okumanın gerekliliğini göstermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize kitap okuma kültürünü kazandırmak, farklı dünyaları keşfetmelerine imkân tanımak, çocuk kitaplarını ve yazarlarını tanıtmak, bunun yanında teknoloji bağımlılığından koruyarak teknolojiyi yararlı şekilde kullanabilmelerine yardımcı olmak hedeflerimiz arasındadır. Bu kapsamda okulumuz 2/A ve 2/D sınıfları olarak çeşitli web araçlarını da kullanarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim