Firmalardan Varan Hünkar Gıda Limited Şirketi ‘’COVİD-19 Güvenli Hizmet Belgesi’’ Erateks Tekstil San.Tic. A.Ş. Firması ise COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi”, almaya hak kazanarak Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke imza attılar.

TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, COVİD-19 Güvenli Turizm, COVİD-19 Güvenli Üretim Belgelendirme faaliyetleri kapsamında Fatsa da ilk defa belge almaya hak kazanan iki firmaya düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, COVİD 19 ile mücadele çerçevesinde yürütülen belgelendirme faaliyetleri sonucun da, Fatsa Organize Sanayii Bölgesin de faaliyet gösteren.; Varan Hünkar Gıda Limited Şirketi “COVİD-19 Güvenli Hizmet Belgesi”, Erateks Tekstil San.Tic. A.Ş. Firması ise COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi”, almaya hak kazandı. Belge almaya hak kazanan firmalara belgeleri, Her iki Fabrikanın üretim merkezlerini ziyaret eden, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Fatsa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak ve TSE Samsun Belgelendirme Müdür Erol Kaygı, TSE Ordu Temsilcisi Şükrü Kömerik tarafından, verildi.

“FİRMALARIMIZ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORLAR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar törende yaptığı konuşmada her iki firmayı da tebrik ederek, her iki firmanın da sektörlerin de Karadeniz bölgesin de ilk belge alan firmalar olmalarından gurur duyduğunu ifade etti. Başkan Kibar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak COVİD-19 virüsü ile başarılı bir mücadele verildiğini, bu başarılı mücadelenin ardından, başarının devam edebilmesi ve kalıcı olmasının sağlanabilmesi için, COVİD-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgelendirme ve COVİD-19 Güvenli Turizm Belgelendirme faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmalar ile tüm Türkiye’ye örnek olan firma yetkililerini tebrik etti.
“BELGE ALAN FİRMALARI İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”

Fatsa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, yaptığı konuşmada, “Pandemi kapsamına kontrollü normalleşme süreci aşamasına geçtik. Salgına karşı verilen başarılı mücadele sonrasında, seyahat, turizm ve üretim/hizmet sunum faaliyetlerinin sağlıklı bir süreç içerisinde yeniden başlatılması öngörülmektedir. Bu kapsamda, Sanayi Teknoloji Bakanlığımız tarafından , TSE ile birlikte COVİD-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgelendirme faaliyetleri ile ilgili çalışmaları başlatmıştır. COVİD-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgelendirme faaliyetleri, üretim ve hizmet sektörün de faaliyet gösteren kuruluşları kapsamaktadır. Bahse konu belgelendirme programları kapsamın da, kurum ve kuruluşlarda çalışan, üreten, hizmet alan, tedarik eden, lojistik sağlayan vb. fonksiyonlar da, görev alan çalışan sağlığı ve ürün güvenliğinin sağlanarak, sürdürülebilir kılınması hedeflenmektedir. Bu çerçevede belge alan firmaları içtenlikle kutluyorum. İnşallah bu çalışma diğer firmalarımıza da örnek olur. Çünkü önümüzdeki dönem de, her iki sertifika ulusal ve uluslararası ticaretin anahtarı olacak” dedi.

150 KRİTERDEN GEÇTİLER

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı ise, her iki belgelendirme programının, dünya da ilklerden olduğunu ifade ederek, “Pandemi sürecini başarı ile yöneten ülkemiz, bu belgelendirme operasyonları ile de tüm dünyaya örnek oldu. Önümüzde ki süreçte COVİD-19 ile mücadele kapsamın da, özelikle üretim ve hizmet sektörlerinde güvenli üretim/hizmet sunumlarının sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi, tüm insanlık alemi için büyük önem arz edecektir. Bu kapsamda gerek üretim gerekse hizmet sektörün da faaliyet gösteren ve COVİD-19 belgesine sahip kuruluşlar ticaretin merkezinde yer alıp, tercih sebebi olacaklardır.

Belgelendirme kriterleri kapsamın da her iki kuruluşumuz da 150’ye yakın kriter titizlikle değerlendirildi. Önümüzde ki süreçte başta ürün/hizmet alan, üreten ve tedarikçi tercihlerin de COVİD-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesine sahip kuruluşlar önemli rol oynayacaktır. Belirtilen program ve kriterler doğrultusun da, başvuruda bulunacak kurumlar da hijyen, sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmeleri yapılarak uygunluk sertifikalarının düzenlenmesi ve takip programlarını gerçekleştirilmek kaydı ile belgelendirme yapılmaktadır” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim