KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ile ortak hareket eden Fatsa Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderdiği genelge kapsamında trafikte yaya önceliğine dikkat çekilmesi amacıyla kent merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde trafik akışının rahatlaması ve vatandaşlara öncelik sağlanması amacıyla yaya geçidi çizgilerini belirledi.

7 NOKTADA ÇALIŞMA

Program kapsamında;  Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusibaba Cami karşısı, Orta Büyük Cami yanından  Dereüstü caddesine dönüş, Cumhuriyet Meydanı girişi, Yeni Kumru Caddesi ile Sakarya Caddesi’ne geçiş, Hacı Hulusibaba Caddesi, Yeni Kumru Caddesi ile Sakarya Caddesinin kesiştiği nokta ve Nihat Kutsal Caddesi ile Hacı Hulusibaba Caddesine bağlanan noktalara yaya geçitleri çizgileri çizildi.

“GEÇİŞ ÖNCELİĞİ ÖNCELİKLİ YAYA’YA  ”

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürü Gültekin Volkan Türkiye genelinde yayaya ilk geçiş önceliği verme ile alakalı uygulamaya daha fazla önem verilmeye başlandığını belirterek, “Bu uygulama kapsamında çizgilerin belirgin olması lazım. Bu nedenle belirtilen güzergahlarda yaya geçitleri çizgileri çizildi. Yaya geçitleri çizgilerinin çizilmesi sırasında bekleme yapmak zorunda kalan veya gittikleri yönden başka bir istikamete dönüş yapmak isteyen araç sürücülerimize anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim