Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin, kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söylendiği ‘Aldırma Gönül’ Ferhat Göçer’in performansıyla Ordulu sanatseverlerle buluşacak.

Sebahattin Ali’nin kitaplarını okumaya başladığında sadece romanlarından, öykülerinden, şiirlerinden değil; aynı zamanda hayatından da çok etkilendiğini belirten sanatçı Ferhat Göçer tek kişilik müzikal oyunun hikayesini şu sözlerle anlatıyor: “Sebahattin Ali’nin çok dramatik bir hayat hikayesi var. Albümü yaptıktan sonra şarkıları sadece konserde seslendirmek yerine konsept bir iş haline dönüştürmeye karar verdim ve bunu tiyatrocu arkadaşlarımla paylaştığımda bana neden bir oyuna dönüştürmediğimi sordular. Cesaret edemeyeceğimi söyledim onlara. Oyunculuğa soyunmak, bir de Sabahattin Ali’yi canlandırmak; daha antrenmanlara çıkmadan final maçına çıkmak gibi göründü bana. Biz seni çalıştırırız dediler, Ezel Akay ile bağlantı kurduk. Haldun Çubukçu çok güzel bir senaryo yazdı. Yaklaşık 2.5 aylık bir metin oluşturma süreci ve 3 ay süren provalardan sonra bu güzel eseri ortaya çıkardık.”

“Oyunda ana tema aşk gibi görünse de oyun boyunca Sabahattin Ali’nin içindeki tutsaklığın verdiği o özgürlük tutkusunu, yaşadığı acıların ve elinden alınmış değerlerin kendisine kazandırdığı büyük edebiyat gücünü hissediyorsunuz” diyen Göçer, sadece kendisinin sahne aldığı tek kişilik oyun ‘Aldırma Gönül’ ile ilgili şunları söyledi: “Aşkın yanında özgürlüğün, mücadelenin, isyanın, yalnızlığın, sevginin ve sevgisizliğin, duygu ve mantık adına içinde eksik kalan ne varsa o şarkılarda gizli. Her biri farklı duygular uyandırıyor bende de, dinleyicide de. Birinde yalnızlık ve terk edilmişlik, diğerinde mücadele ve özgürlük tutkusu… Bence senaryonun başarısı da bu şarkı geçişlerinin, Sabahattin Ali’nin geçmişte yaşadıklarıyla çok başarılı bir şekilde köprü kuruyor olmasından geliyor. Hikayeden şarkılara geçiş çok yumuşak bir şekilde gerçekleşiyor böylece.”

Ezel Akay'ın yönettiği, Ferhat Göçer'in sahnelediği tek kişilik müzikal oyun 3 Mart 2020’de kısa adı OKSM olan Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde perde açacak. 

,

Editör: TE Bilişim