Ziyarette konuşan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bana göre fındığın geleceği çok parlak.” Dedi.

“İÇ TÜKETİM ARTTI”

Akça; "Göreve geldiğimizden beri bir takım mücadeleler verdik. Fındık ürününün Milli bir hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fındığın değeri ve pazarı konusunda da birçok çalışmalar yapıyoruz. Fındık piyasada 21-22 lira bandından işlem görüyor. Bana göre fındığın geleceği çok parlak. İç tüketim arttı. Çin gibi çok büyük bir pazar fındık için ülkemize girdi. Çin, bu sezon ilk kez Türkiye piyasasına girmesine karşın fındık alımında 4. durumda. Biz bunun daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Fındık hak ettiği yere ulaşacak." dedi.

“TMO DOĞRU KARARLAR ALIYOR”

TMO'nun elinde 70-80 bin ton fındık olduğunu aktaran Akça, "TMO, fındık alımı için talep toplayacak. Her başvurana fındık verilecek. Türkiye genelindeki sanayicilerin tamamının faydalanmasını planlıyorlar. TMO, fındığı satmasıyla sanayiciler de faydalanacak. TMO, doğru kararlar alıyor."

“GURBETTEN ORDU’YA GÖÇ BAŞLAR”

Fındığın 2 yıldır iyi para ettiğini söyleyen Akça, bu şekilde devam etmesi durumunda gurbette olan Orduluların da memleketlerine dönebileceklerini dile getirdi.

Ziyaretinden dolayı Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’ya teşekkür eden Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise, "İnşallah önümüzdeki dönemde fındıkta aynı destek ve politika devam eder. Fındık da aynı şekilde üreticinin yüzünü güldürür." dedi.

Editör: TE Bilişim