Başkan Akça, “Fındık fiyatı konusunda biz hasat öncesinde de söyledik. Eğer fındığınızı emanete bırakmazsınız, ihtiyacınız kadar fındığı pazara indirirseniz fiyatlar yükselir dedik. Dolayısıyla bu uyarılarımız gerçekleşti ve fındık fiyatı serbest piyasada 20 TL bandında görünüyor. Çakıldak fındık 22 TL bandından satılıyor. Tabi ki bu fiyatların önümüzdeki sezona etkisi olacaktır.” Dedi.

“TMO GENEL MÜDÜRÜ PİYASADA OLACAKLARINI SÖYLEDİ”

TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal geçenlerde bir fuarda yaptığı konuşmada özellikle TMO’nun yapmış olduğu alımlarla ilgili bilgi verdi. Fındıkla ilgili de bir daha ki sene hasat öncesi fındık fiyatının açıklanacağını ve piyasada olunacağını ifade etti diyen Başkan Akça, “Biz zaten Ziraat Odasına geldiğimiz günden beri olayın gerçekleşmesi için çok büyük çabalar sarf ettik. Bu konuyla ilgili basın açıklaması yaptık. Miting yaptık. Tarım ve Orman Bakanı ile bölge milletvekillerini ziyaret ettik. TMO ile görüştük. Bu başarılı olmuştur. TMO’nun politikası da hasattan öne fiyat açıklanacak ve sezon boyunca da piyasada olunacak. Bizim için iyi bir gelişme. İnşallah ürünümüz hakkını bulacak.” Diye konuştuk.

“FINDIĞIN MİLLİ BİR POLİTİKASI OLMALI”

Başkan Akça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bundan sonraki aşamanın fındığın bir milli politikasının olmasını ve iktidarlar değişebilir ama sistemin aynı şekilde yürümesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da çalışacağız.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim