Kurban Bayramı sonrası bahçeye girecek olan fındık üreticisi özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanacak olan fındık fiyatını bekliyor.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’da fındık hasadı öncesi TMO’nun fiyat açıklamasını beklediklerini ve taleplerinin ise fındık fiyatının 24 TL olarak açıklanması olduğunu söyledi.

ATAKAN AKÇA: “FİYAT BEKLENTİMİZ 24 TL”

Başkan Akça, “Biz Ziraat Odaları olarak talebimizi hem TMO’ya, hem bölge milletvekillerimize hem de Tarım Bakanımıza ilettik. Fındık fiyatının hasattan önce açıklanmasını istedik. Geçen sezon hasattan önce açıklandı. Üretici, sanayici ve ihracatçı bu durumdan memnun oldu. Bunu da yetkililere ilettik.” Dedi.

ÜRETİCİNİN TALEPLERİ BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN DA YETKİLİLERE İLETİLDİ…

Geçen hafta fındık üreten illerin milletvekilleri Tarım Bakanı, Tarın Bakan Yardımcısı ve TMO Genel Müdürü’nün olduğu grupla bir toplantı yaptı diyen Başkan Akça, “Bu toplantı da Sayın Bakana ve yetkilere üreticilerin talepleri iletildi.” Diye konuştu.

TMO’NUN SEZON BAŞINDAN SONUNA KADAR PİYASADA KALMASINI İSTİYORUZ…

Başkan Akça son olarak şunları söyledi: “Fındık fiyatının Temmuz ayı sonlarında açıklanmasını bekliyoruz. Bu konuda bir duyumumuz var ama yetkililerden alınmış kesin bir bilgi değil. Talebimiz en az 24 TL. Buna gerekçe olarak da TMO’nun son sattığı fındıkta fiyatı 24 TL olarak açıklamasını gösterdik. Beklentimiz bu yönde. İnşallah üreticimizi sevindirecek bir fiyat açıklanacaktır. TMO’nun piyasanın başının sonuna kadar geçen yıl olduğu gibi piyasada kalmasını istiyoruz.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim